#234 Maurita Reid bez vize, Dunja Prčić nova igračica Novog Zagreb | Crosarka.com #234

Maurita Reid bez vize, Dunja Prčić nova igračica Novog Zagreb

Iako je već predstavljena kao nova akvizicija Novog Zagreba, Mauritu Reid ipak nećemo gledati u plavo-bijelim dresovima Lupica. Naime, obzirom da je Maurita državljanka Jamajke, za njen dolazak bilo je potrebno dobiti vizu, dozvolu boravka i radnu dozvolu. Zapelo je već na prvom koraku. Iako je Maurita već imala i hrvatsku i šengensku vizu kao igračica Gospića prije dvije sezone, ovaj puta vizu nije dobila. Nažalost, priča o Mauriti u dresu Novog Zagreba i ovaj put ima negativan završetak.

Jedan od logičnijih poteza struke Lupica bio je trenutni povrat Ane Čačić na poziciju razigravača, iako je plan bio da ovu sezonu Ana rotira na pozicijama dva i tri. Iako potraga za novim razigravačem traje, neće se žuriti. Ima dovoljno vremena do početka Eurolige, dosta jakih utakmica, u kojima će Ana, Ivana i Inja pokazati da li uopće treba dovoditi nekoga ili ne.

Pomicanjem Ane na poziciju playa, ostala je rupa u rotaciji na pozicijama dva i tri. Nakon kratkotrajnih pregovora odlučeno je da će za to mjesto konkurirati Dunja Prčić, dojučerašnja igračica Partizana.

Dunja Prčić rođena je 17.2.1987. godine u Subotici, hrvatskih je korijena i ima i hrvatsko državljanstvo, tako da ne ulazi u kvotu strankinja. U svojoj karijeri do sada je nastupala za subotički Spartak, četiri sezone u Crvenoj Zvezdi i tri sezone u Partizanu. Bila je članica SCG reprezentacije U16 i U18, koja je na europskim prvenstvima 2003 i 2005 godine osvajala naslove europskih prvakinja, a kao U19 reprezentacija na svjetskom prvenstvu 2005. osvojila je i srebrnu medalju. Nastupala je i za U20 reprezentaciju, koja je 2007. osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Bugarskoj. 2007. i 2009. Godine sudjelovala je na Univerzijadi, kao članica reprezentacije Srbije.

Četiri je puta igrala u finalu Kupa “Milan Ciga Vasojević” i jednom ga osvojila. S Partizanom je prvakinja Srbije bila tri puta za redom, 2010., 2011. i 2012. godine. Dva je puta imenovana u najbolju obrambenu petorku srpskog prvenstva, dok je 2011. godine s Partizanom stigla među osam najboljih klubova u Eurocupu.

Članica je seniorske reprezentacije Srbije, koja je u ljetošnjim kvalifikacijama izborila mjesto na sljedećem Eurobasketu u Francuskoj.

“Doveli smo jednu od najboljih srpskih igračica na pozicijama dva i tri, kad već to nismo mogli sa igračicama iz Hrvatske i moram reći da sam izuzetno zadovoljan jer smo istovremeno oslabili i najvećeg rivala u borbi za titulu regionalnog prvaka. Dunja želi nove izazove, a Novi Zagreb je tu da joj to pruži. Euroliga je izazov za svakog sportaša, a naši ciljevi u predstojećoj sezoni su visoki. Čeka nas naporna sezona, i treba nam 15 igračica koje će to moći izgurati. Konkurencija je odlična, i vjerujem da ćemo biti uspješni. Šteta zbog Maurite, malo nas je to poremetilo, ali dosta smo brzo reagirali i zadovoljan sam. Još čekamo dolazak Pope i Mirne, i od ponedjeljka radimo u punom sastavu. Moram pohvaliti sve igračice, ovih 14 dana priprema su odradile na najvišem mogućem profesionalnom nivou, nije bilo niti jednog niti malog ispada. Vjerujem u ovo što radimo i vjerujem da ćemo našim navijačima priuštiti ove godine puno zadovoljstva,” riječi su trenera Vladimira Ivankovića.