Splićani spremni za novi izazov

Array

Bliži se početak nove ABA sezone i nakon “kaljenja” u A-1 ligi, Žuti su spremni za novu sezonu i realno gledajući, dosta jače protivnike.

Sasvim je sigurno da neće biti lako osvojiti bodove na Gripama uzevši u obzir da je cijela momčad ostala na okupu osim Luke Babića koji je potpisao za Cedevitu. Spoj mladosti i iskustva obećava dobre rezultate i ove godine.

Bit će zanimljivo vidjeti novog trenera Mladena Erjavca koji je zamijenio Bavčevića na klupi koji je jako dobro vodio ovu momčad. Uz Vujčića i Sobina, sada je tu i Vukušić koji je svoje kvalitete već pokazao u Cedeviti i sigurno će pripomoći pod košem. Uvijek opasni Mimica i rutiner Subotić imaju dovoljno iskustva da se nose i s najboljim bekovima u ligi.

Nadajmo se da će mladi razigravač Katić imati manje problema s ozljedama i pokazat raskoš svog talenta. Ovo će biti kostur ekipe, a ostali mladići kroz treninge će se morati nametnuti treneru Erjavcu koji će tako imati slatke brige kome će ukazati povjerenje na terenu koje će sigurno biti jako vrijedno za sve igrače koji će sigurno biti motivirani.

Split s pripremnim utakmicama kreće 30. kolovoza, kada će odigrati susret zatvorenog tipa protiv ruske momčadi Krasnie Krilya, a očekuju ih još dvoboji protiv Budućnosti te nastupi na turnirima u Sarajevu i Širokom Brijegu.

KK Split

Bekovi: Paolo Marinelli, Ivan Mimica, Srđan Subotić, Toni Katić, Bruno Markulin

Krila: Toni Dijan, Domagoj Vuković, Filip Najev, Vedran Vukušić

Centri: Josip Sobin, Nikola Vujčić, Marin Marić, Filip Kraljević

Related Articles