Memorijalni turnir kadeta “Mihael Vdović”

Array

Svi oni koji su u Subotu pohodili suncem obasjani zagrebački kvart Kozari Bok mogli su se osvjedočiti kakvu kvalitetnu košarkašku priču sigurnim koracima grade ljudi iz zagrebačkog kvarta okupljeni oko zajedničkog košarkaškog projekta – KK Istok.

Iako poput mnogih ostalih klubova za sada nemaju seniorskog sastava ekipa KK Istok zdušno se posvetila jednim od najplemenitijem aspekata košarke – radom s djecom koja su izabrala košarku kao sportski izbor. Istina, djeca iz Kozari Boka i Kozari Puteva do sada baš nisu niti imala previše izbora za bavljenje sportom u relativno zapostavljenoj gradskoj sredini.

Tijekom rada na plemenitom projektu košarkaški entuzijasti predvođeni neumornim dvojcem Siniša Baćani i Daniel Štokić naišli su na brojne administrativne prepreke u svakodnevnom radu. No ustrajali su u svojem naumu.

Ove godine klub je zadesila iznenadna tragedija. Naime tijekom neobavezne  igre s vršnjacima poslije nastave preminuo je 12-godišnji Mihael Vdović, košarkaš KK Istok.

Svi u klubu bili su šokirani. Baćani i Štokić nisu održali nekoliko treniga. A onda su odlučili krenuti jedinim mogućim putem a to je naprijed, znajući da njihovi mladi košarkaši nemaju previše izbora te vremena za čekanje za njihovih 5 minuta Igre.

Upravo tim povodomu KK Istok je u Subotu 18.05.2013. uspješno organizirao prvi memorijalni turnir “Mihael Vdović” na kojemu su nakon revije seniorskih sastava Kozari Boka i Kozari Puteva priliku da pokažu vještine dobile selekcije mlađih kadeta domaćeg kluba KK Istok, te njihovih gostiju KK Remete i KK FSV Rijeka.

Ostvareni su sljedeći rezultati:

selekcije mlađih kadeta (5.-6. razred):
Remete – Istok 80:3
FSV Rijeka – Remete 21:39
Istok – FSV Rijeka 21:75

seniori:
Kozari Bok – Kozari Put 58:61 (30:30)

Related Articles