Meznarić – Krajnovićev adut za buđenje slovačkog prvaka

Array

Dejan Meznarić, bivši/budući igrač Vrijednosnica OS Darda, je Hrvatsku A1 ligu zamijenio slovačkom Extraligom. Već je u Slovačkoj gdje će pokušati pomoći aktualnom prvaku BC Prievidzi da prekine s lošim igrama i porazima.

Brokeri, iako su to mogli, nisu željeli sputavati svog kapetana i sve su detalje dogovorili na obostrano zadovoljstvo. U Dardi procjenjuju da im njegovo odsustvo s parketa neće dovesti u pitanje ostanak u ligi, a koliko im on znači govori činjenica da su već dogovorili novi četverogodišnji ugovor koji bi počeo od sljedeće natjecateljske sezone.

Krunoslav Krajnović, novi trener slovačkog ligaša, u kratkom razgovoru za Crošarku nije krio zadovoljstvo novim pojačanjem.

“Imali smo u opcijama više igrača iz Hrvatske, a na vrhu je bilo Meznarićevo ime. Pošto Dejan ima dugogodišnji ugovor, nismo puno nada polagali u uspjeh realizacije tog prelaska. Uprava Vrijednosnica je bila korektna u pregovorima i na tome im zahvaljujemo,” rekao je Krajnović, a o novom igraču je rekao:

“Meznarić je bio stožerni igrač Vrijednosnica, jedna od ključnih poluga svih uspjeha prvoligaša iz Darde. Radi se o odličnom igraču koji može podići svaku ekipu i preuzeti odgovornost u svoje ruke. Jako sam zadovoljan što smo ga uspjeli pridobiti da pomogne mom novom klubu u prekidu crnog niza.”

Nakon polusezone u Đuri Đakoviću preuzeo je BC Previdzu, aktualnog prvaka Slovačke koji tabori u donjem dijelu poretka. Ovo mu nije prvi angažman u Slovačkoj, već je s uspjehom trenirao četiri kluba i stekao je ugled među tamošnjim poklonicima košarkaške igre. U intervjuu po dolasku u klub objasnio je što je prevagnulo da prihvati ponudu.

“Vrlo malo vremena je bilo za odluku. U četvrtak su me nazvali iz kluba i morao sam odlučiti u roku od jednog sata. Uzeo sam u obzir sve aspekte. Iako dolazim u momčad koja brani naslov, činjenica je da su već promijenili dva stručnjaka na klupi. Takva situacija nije najbolja za trenera. Ipak, ja sam trener koji se ne boji izazova i spreman sam maksimalno raditi da preokrenemo stanje nabolje.”

Odmah po dolasku stigao je poraz u Novoj Vesi (76:90), nakon toga i protiv Intera (90:93), a posljednji je onaj od vodećeg Astruma. Bilo je na kraju -45!

“Klub ima bolji roster nego što to pokazuje tablica. Sve informacije su ukazivale da neke stvari ne štimaju, na kraju se pokazalo da je stanje u momčadi dosta loše. Ekipi nedostaje samopouzdanja, a pojedinci iz momčadi ne daju pun doprinos na treninzima i utakmicama. To nisam nikada tolerirao niti ću to dozvoliti. Kod mene će igrati oni koji to zasluže svojim zalaganjem i pristupom. Nakon ove tri utakmice jasno je da mora doći do promjena.”

S obzirom na stanje u ekipi, nije bilo za očekivati rezultate preko noći.

“Ne želim komentirati rad svojih prethodnika i razloge koji su doveli do ovakvog stanja. Analizirao sam doprinos i mogućnosti igrača u ekipi i znam što treba napraviti da bi počeli pobjeđivati. Prvu utakmicu smo izgubili nakon jednog zajedničkog treninga, protiv Intera nam je nedostajalo tri poena, a jučer smo bez četiri igrača doživjeli težak poraz od vodeće ekipe slovačkog prvenstva. Nisam zadovoljan i poduzimamo korake kako bi stanje uskoro bilo bolje. Naravno, dolazak Dejana Meznarića je jedan od tih pozitivnih pomaka.”

Krajnović ističe da je slovačka liga dosta podcijenjena i da u njoj ima vrlo kvalitetnih igrača. O ambicijama do kraja prvenstva je rekao:

“Cilj mi je da se stabiliziramo do Play Off-a i da kroz njega pokušamo izboriti što je moguće bolju poziciju, naravno puno bolju nego što je to sada.”

Već danas bi Meznarić mogao pokazati koliko može pomoći slovačkom prvaku, protivnik im je posljednjeplasirani u Extraligi MBK Handlova.

Related Articles