Svjetska liga veterana i veteranki 2015. u Zadru

Array

U Zadru se 2015. godine, u mjesecu travnju, održava Svjetska liga veterana i veteranki, igrača iznad 40 godina. Utakmice će biti odigravane u dvorani “Krešimir Ćosić”, a natjecanju bi trebali prisustvovati košarkaši i košarkašice iz 40 svjetskih zemalja.

Povodom toga, izaslanstvo FIMBA-e, međunarodne košarkaške organizacije na veteranskom nivou, u sastavu: Ruben Rodriguez Lamas (predsjednik organizacije), Vincenc Butala (predsjednik FIMBA Europe), Tonči Vanjak (član Uprave FIMBA Europe) i Tonči Jerak (predsjednik KK veterana “Pet bunara” iz Zadra), posjetilo je gradske prostorije gdje ih je dočekao gradonačelnik Kalmeta, vezano za organizaciju samog natjecanja.

Organizatori tako mogu računati na potporu Grada prilikom organizacije, a s obzirom na rastuću masovnost i popularnost veteranske košarke, 2015. mogli bismo gledati zanimljivu priredbu nešto starijih ali i dalje aktivnih sportaša.

Također, treba spomenuti kako se u Zadru, u ožujku 2014., održava “Košarkaški masters veterana” u organizaciji KK veterana “Pet bunara”, s oko 70 ekipa iz svijeta.

Related Articles