#234

Mogu li “otpisani” produžiti niz?

Danas u 14:30 Hrvatska će odigrati drugu utakmicu u ovom dijelu natjecanja, a protivnik će biti donedavno neporažena Italija.

Još jedan okršaj hrvatske reprezentacije sa susjedima, ovaj put prekomorskim, koji u prvoj fazi nisu imali niti jedan poraz, a prvi put su ga okusili prekjučer proti Slovenije. Ukoliko Jasmin Repeša danas nadmudri Simona Pianiganija, Hrvatska je praktički osigurala četvrtfinale, ali isto vrijedi i za Talijane, tako da nas očekuje zanimljiv susret.

Prednost Hrvatske opet je pod košem. Reprezentacija Italije ima jednu od najnižih postava na prvenstvu, a prosjek visine im nije niti dva metra, što bi našima trebalo olakšati prije svega napadačke skokove. Ante Tomić i Luka Žorić danas moraju dominirati pod košem, budući da su obojica viši od najvišeg talijanskog igrača Marca Cusina. S druge strane, Italija ima prednost u brzini, a ta brzina im daje jedan od najboljih napada na prvenstvu.

Njihovog najboljeg igrača Marca Belinellija ne trebamo posebno predstavljati. Brz je, može zabiti s raznih pozicija, a može i jako dobro asistirati. Vidjeli smo prošle sezone što je sve uspio napraviti u dresu Chicago Bullsa. Bit će to izravan okršaj protiv našeg najboljeg igrača – Bojana Bogdanovića.

Talijani nisu toliko jaki kao što se čini, a to su nam pokazali i Slovenci. Imali su nešto lakšu skupinu od naše, bezbrižno su se okitili bodovima, a danas je vrijeme da im Hrvatska da razloga za brigu.