Na današnji dan: Nevjerojatni Dražen s 59 poena srušio Izraelce!

Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića danas se prisjetio nevjerojatnog nastupa Dražena Petrovića koji se dogodio na današnji dan prije točno 33 godine, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Na današnji datum 1988. godine, Cibona je u Tel Avivu odigrala prvu polufinalnu utakmicu Kupa Radivoja Koraća protiv Hapoela. Zagrebačka momčad slavila je sa 103:93, a Dražen je postigao 59 poena. Slobodna bacanja je gađao 15/15, za dva poena 13/18, a trice 6/13. Pridodao je i 8 skokova te 4 asistencije. Domaći navijači su ga na izlasku s terena ispratili ovacijama.

Trener Hapoela, Moses Weinkranz na Draženu je tijekom utakmice izmijenio čak četiri čuvara, redom Amerikance, ali nije bilo pomoći. Jedan od njih bio je i Linton Townes, nekadašnji NBA igrač, koji se s Draženom ranije sučelio i u dresu madridskog Reala. Townes je novinarima nakon utakmice kazao:

„Mislio sam da mu je ono protiv Reala bio maksimum. Očito, sada sam shvatio, da nisam bio u pravu. Toliko je dobro večeras igrao da ponekad mislim kako Petrović jednostavno nije za europsku košarku. Ne znam tko bi ga u Europi večeras zaustavio, ali znam da smo mi imali dobru ideju, ali od svega je ostala – samo ideja.“

Dražen je pak svoj nastup prokomentirao sljedećim riječima:

„Ne znam da li mi je ovo najbolja utakmica koju sam u međunarodnim nastupima odigrao u Ciboninom dresu, možda i nije potrebno rangirati. Sjećam se uspješnih igara protiv Tracera, Reala ili Limogesa, ali ako baš hoćete sigurno je jedna od pet najuspješnijih koje sam do sada odigrao.“

Related Articles