A-1 Liga: Najbolji individualni nastupi prvog dijela sezone

Array

Od početka Lige za prvaka i Lige za ostanak dijeli nas nešto manje od šest sati tako da je pravo vrijeme da se još jednom podsjetimo na najbolje individualne učinke igrača, u jednoj utakmici, koji su nas hladnih jesenskih i zimskih dana uveseljavali svojim predstavama. Krećemo odmah udarno sa svima uvijek najzanimljivijom kategorijom postignutih koševa.

Koševi

Ovosezonski individualni maksimalni broj koševa u jednoj utakmici iznosi 31 koš, a do te brojke stigla su tri igrača. Matej Karlović i Ante Delaš postavili su letvicu na nedostižnu razinu već na samom otvaranju sezone i to baš u međuosobnom susretu ovih dvaju igrača u dvoboju Kaštela i Vrijednosnica. Raspoloženom dvojicu iz prvog kola četiri tjedna kasnije pridružio se i iskusni Davor Kus koji je u slavlju Škrljeva nad Vrijednosnicama ubacio 31 poen.

Trice

Statistički vrlo zanimljivo prvo kolo ovogodišnjeg izdanja A-1 lige donijelo nam je i rekord u ubačenim tricama. Kvarnerov Mauro Veljačić je na samom otvaranju sezone Gorici “stavio” 7 trica što se u konačnici pokazalo najboljom tricaškom predstavom ove zime.

Asistencije

Teo Petani apsolutno je izdominirao ostale domaće razigravače kad su u pitanju asistencije. Takav rasplet nagovijestio je već u prvom kolu kada je asistirao 13 puta. Isti uspjeh ponovio je dva tjedna kasnije, a protiv Škrljeva, krajem studenog, postavio je ovogodišnji rekord asistiravši za koš čak 14 puta. Uz ta tri puta, Petani je još isto toliko puta upisao dvoznamenkasti broj asistencija. Dva puta je utakmicu završio s 10, a jednom s 11 asistencija.

Skokovi

Šibenčani u svojim redovima imaju još jednog rekordera. Šibenik je u petom kolu ugostio Goricu, a domaći Kristijan Krajina u tom je susretu uhvatio rijetko viđenih 20 skokova, 13 obrambenih i 7 napadačkih, što do samog kraja sezone nitko nije uspio ponoviti. Najbliži tomu bio je Alkarov Stjepan Tešija koji se u pretposljednjem kolu, također protiv Gorice, zaustavio na 19 skokova.

Blokade

Zagrebov dvojac Miralem Halilović i Marino Šarlija te Šibenikov Filip Vukičević i Zabokov Domagoj Vuković četverac je igrača koji su ove sezone zalijepili po 4 banane. Međutim, samo je Halilović taj uspjeh postigao dva puta – protiv Šibenika i Kaštela.

Ukradene lopte

Martin Junaković, 22-godišnji razigravač Kaštela, ukrao je najviše lopti na jednom susretu prvog dijela sezone A-1 lige. U sklopu petog kola Kaštelani su ugostili Goricu, a Junaković je uz 6 ukradenih lopti upisao 19 koševa i 9 asistencija. Međutim, niti junačka partija mladog Junakovića nije domaćem sastavu donijela pobjedu.

Prilikom “kopanja” po statistici prvog dijela sezone, naletjeli smo i na jedan kuriozitet. Na povijesnoj utakmici Škrljeva, kada su protiv osječkih Vrijednosnica upisali svoju prvu pobjedu u prvoj ligi, čak su dva igrača utakmicu završila s po 6 osobnih pogrešaka, s obje strane po jedan – Josip Ceranja (Škrljevo) i David Ušić (VROS). Kako je došlo do toga nije ni nama potpuno jasno, vjerojatno samo greška prilikom unosa statistike…barem se nadamo.

Related Articles