Najbolji junior Turske priključen A reprezentaciji

Array

Kenan Sipahi, osamnaestgodišnji mladi reprezentativac Turske, ovo ljeto će pamtiti za cijeli život, u samo mjesec dana ostvario je sve ono što je potajno priželjkivao.

U razgovoru za Crosarku, uoči utakmice protiv Hrvatske u skupini, priželjkivao je osvajanje titule Europskog juniorskog prvaka, a kao kratkoročni cilj u svojoj karijeri je istaknuo igranje Eurolige u sljedećim sezonama. Na pitanje o A reprezentaciji rekao je da bi mu bila čast u budućnosti zaigrati za Tursku A vrstu.

Nakon samo manje od mjesec dana, Sipahi je preko naše reprezentacije odveo Tursku do prvog zlata na Europskom prvenstvu, s Domagojem Bošnjakom i Paolom Marinellijem je izabran u idealnu petorku turnira, a od Darija Šarića je preuzeo laskavi naslov najboljeg juniora Europe.

I Euroliga je sasvim blizu, za naš portal je potvrdio da su pregovori s Efesom u završnoj fazi i najvjerojatnije će biti suigrač našeg Zorana Planinića u utakmicama skupine protiv madridskog Reala, Žalgirisa, Brose Basketsa, Strasbourga i Armanija.

Najnovija vijest u karijeri ovog mladog Kosovara je stigla ovih dana. Bogdan Tanjević ga je pozvao u A reprezentaciju, na pripreme za Eurobasket u Sloveniji. Zbog ozljede Ahilove tetive na turniru u Beogradu, razigravač Ender Arslan je pod liječničkim nadzorom i trenutno ne trenira.

Za sada će 18-godišnji Sipahi zamijeniti veterana u reprezentaciji, 30-godišnjeg Arslana, i bit će na raspolaganju treneru za domaće oglede protiv Češke, koje igraju sutra i prekosutra. Ako oporavak Arslana ne bude povoljan, Sipahi ima velike izglede da bude A reprezentativac ranije no što je to bilo planirano.

Tanjević je na poziciji razigravača najtanji. Kerem Tunçeri, bivši 34-godišnji play Turske, je umirovio reprezentativni dres, a u slučaju izostanka Arslana na Dogus Balbayu će biti veliki teret i odgovornost.

Protivnici Turske u prvoj fazi skupine D na Eurobasketu bit će Švedska, Italija, Grčka, Rusija i Finska.

Related Articles