Split krenuo s pripremama, mnoštvo novih lica

KK Split krenuo je s pripremama za novu sezonu. Kako je i najavljeno, priključiti se mogao bilo tko. Pod trenerskom palicom Ante Grgurevića, uz igrače pod ugovorom Filipa Najeva, Josipa Matića, Bruna Markulina, juniora Kristijana Vučića i Ivana Jukića, treniraju Marin Marić, Mario Filipović, Dino Jakoliš, Stjepan Tešija, Božidar Vrdoljak, Martin Vuko, Ante MarkočTonko Vuko, Ilija Ivanković i Ante Markoč.

Marin Marić igrač je Splita koji je prošlu sezonu proveo u američkoj srednjoj školi La Lumiere, a ovo ljeto je nastupio i za U19 reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Pragu.

Mario Filipović javnosti je poznat po tome da se prošle jeseni on i klub nisu rastali u prijateljskim odnosima. Proteklu sezonu proveo je u BiH prvoligašu Vogošća gdje je odigrao 13 utakmica i za prosječno 31 minutu postizao 20 poena.

Dino Jakoliš bivši je junior Splita koji je odigrao već jednu sezonu u splitskom dresu i to pod “palicom” trenera Borisa Kurtovića. Odlučio se na odlazak u SAD-u, a prvo je kao i Marić proveo jednu sezonu u srednjoj školi La Lumiere. Kasnije ga karijera vodi na sveučilište Valparaiso. Tamo se nije dugo zadržao i odlazi u sad već bivši prvoligaš Dubrovnik, gdje je postizao respektabilnih 12,5 poena za prosječno 30 minuta.

Stjepan Tešija također je bivši junior Splita. On je svoj košarkaški put gradio u Kaštelima iz kojih odlazi u Alkar. Proteklu sezonu proveo je u Dardi gdje je za 24 minute postizao oko 8 poena u prosjeku.

Božidar Vrdoljak je svoje ime izgradio u uličnoj košarci gdje je kao igrač splitskih Statista u srpnju prema Fibinoj rang ljestvici bio vodeći košarkaš svijeta.

Martin i Tonko Vuko proteklu sezonu proveli su u drugoligašu Omiš Galeb gdje su postizali oko 12 poena po susretu, Markoč u Dalmatia Lionsima, a Ivanković još je jedan Splićanin koji je proteklu sezonu proveo u Americi i to na sveučilištu Charlotte 49ers.