Najveća iznenađenja regularnog dijela Eurolige

Svi neutralni navijači vole autsajdera. Rijetko će se tko odlučiti navijati za Golijata u borbi s Davidom i iznenađenja u svijetu sporta su nešto što najviše volimo. Može se reći da upravo takvi rezultati koje ne mogu predvidjeti ni najbolje kladionice i prognozeri na stranicama kao Sportsko klađenje 24 bude u navijačima novu strast i ljubav prema natjecanju i omiljenom sportu. Izdvojili smo tako pet najvećih iznenađenja Eurolige u regularnom dijelu natjecanja i rezultat svake od tih utakmica bio je ogromno iznenađenje u svijetu sporta.

Žalgiris Kaunas – Kinder Bologna 91:67 (8. Kolo, 13.12.2001.)

U trenutku odigravanje ove utakmice, Bologna je bila aktualni europski prvak, a Žalgiris nije imao sastav koji bi realno trebao moći zaprijetiti talijanskom divu iako je i sam osvojio natjecanje tri godine ranije. Upravo zato, i sam poraz bi bio veliko iznenađenje, ali poraz s čak 24 razlike bio je ravan čudu. Najbolji pojedinci kod domaćin bili su Dainius Salenga s 26 poena i Donatas Slanina s 23. Malo je reći da su navijači Bologne kao i igrači predvođenim legendom sporta Manu Ginobilijem ostali šokirani te je ovaj rezultat zasluženo zauzeo naše peto mjesto.

Službeni izvještaj s utakmice

Maccabi tel Aviv – Cedevita 73:83 (4. Kolo, 06.11.2014.)

Maccabi je bio aktualni prvak Eurolige, a Cedevita je u prva tri kola natjecanja bila bez pobjede. Na kraju nisu uspjeli niti proći prvu fazu, ali upisali su iznenađujuću pobjedu u toj sezoni. Došli su u Izrael kao apsolutni autsajderi i na krilima 14 ubačenih trica i 47 kombiniranih poena između Ukića, Gordića i Pilepića, ukrali pobjedu domaćinima i to s impresivnih 10 poena razlike. Rezultat utakmice i u Hrvatskoj je okarakteriziran kao senzacija, a odmah su ga prenijeli i svi domaći mediji.

Službeni izvještaj s utakmice

Barcelona – Peristeri 73:77 (3. Kolo, 25.10.2001.)

Još jedno od iznenađenja na našem popisu dolazi iz 2001. godine. Peristeri je igrao tek svoju drugu, a ujedno i posljednju sezonu u Euroligi i došao je u Barcelonu upisati svoju najveću pobjedu ikad. Barcelona je u 3. četvrtini imala odličnih 49:38, ali malo pomalo su se Grci počeli vraćati i u tijesnoj završnici na kraju iznenađujuće odnijeli pobjedu jako favoriziranim domaćinima. Najbolji u njihovim redovima bio je Adam Woicik s čak 28 poena i 10 skokova.

Službeni izvještaj s utakmice

Charleroi – Real Madrid 67:49 (5. Kolo, 17.11.2010.)

Charleroi je sezonu započeo sa skorom 0:4, a tri od ta četiri poraza došla su s dvoznamenkastim deficitom. Teško je reći što je tog dana ušlo u domaću ekipu i što ih je motiviralo do te mjere da igrače kao što su Sergio Llull, Sergio Rodriguez, Jorge Garbajosa, Nikola Mirotić, Ante Tomić i drugi zadrže na samo 49 poena što je ujedno najmanje poena koje je Real Madrid dao na jednoj utakmici Eurolige u njihovoj povijesti. Ipak, Real nije previše uzdrmao ovaj poraz pa su tako došli do Final Foura u toj sezoni.

Službeni izvještaj s utakmice

Barcelona – Nanterre 67:71 (3. Kolo, 31.10.2013.)

Kada ste velik klub poput Barcelone gotovo svaki drugi poraz zaslužuje se naći na ovakvoj listi. Tako je Barcelona i drugi put na našem popisu, a ovaj poraz okarakterizirali smo kao najveće iznenađenje prvog kruga natjecanja ikad. Nanterre je došao prijestolnicu Katalonije i nanio jedini poraz Barceloni u toj fazi natjecanja u njihovoj dvorani. Ovaj podvig impresivniji je zbog činjenice da je u to doba Nanterre imao samo dva igrača u svojoj ekipi koja su uopće imala iskustvo prijašnjeg igranja u Euroligi. Začuđujuće, Nanterre nakon ove pobjede više nije upisao niti jednu gostujuću pobjedu, a Barcelona je nakon poraza izgubila još samo jednom u idućih 19 utakmica.

Službeni izvještaj s utakmice

Related Articles