Nakon Mastersa u Rijeci, splitski Statisti osvojili i Lipik

Array

Splitski Stilisti, pobjednici ovogodišnjeg masters turnira Intersport Basket Toura, osvojili su cijenjeni turnir u uličnoj košarci Streetball Lipik koji je doživio svoje 14. izdanje.

Duje Kaliterna, Hrvoje Marin, Toni Vitali i Toni Mindoljević u finalu su u dvije igre (21:13 i 21:16) bili bolji od zagrebačkih Iskusnjara. Time su ponovili prošlogodišnji uspjeh kada su bili bolji od legendarne ekipe General Vasilije Mitu.

Splićanin Hrvoje Marin proglašen je najboljim igračem turnira, za 034portal je iskazao zadovoljstvo organizacijom te uspjehom svoje ekipe.

“Drugu godinu smo na lipičkom turniru koji je odlično organiziran i vrlo kvalitetan. Vraćamo se i nagodinu s ciljem da ga osvojimo po treći put i tako osvojimo veliki pehar.”

Start znanci Lipičana, streetball ekipa General Vasilije Mitu u utakmici za treće mjesto pobijedila je zadarski Mosa Foviki.

Noćni turnir u uličnoj košarci Streetball Lipik je nakon 14 godina kontinuirane tradicije napokon dobio i međunarodni karakter jer su u profesionalnom dijelu nastupili i hakleri iz Sarajeva. Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge Inora koja je, zajedno s vrijednim članovima udruge Mali most, organizirala turnir istakao je zadovoljstvo nastupom Sarajlija: “Vrlo je važno za turnir što je postao međunarodni i što smo ove godine imali ekipu izvan granica Hrvatske. Sa Sarajlijama smo se sprijateljili i siguran sam da je ovo početak jedne lijepe suradnje.”

O 14. izdanju turnira Streetball Lipik za Požeški portal je nadodao: “Turnir je protekao bez problema i naravno da smo zadovoljni, posebno kvalitetnom košarkom koja je prikazana. Naš trud prepoznalo je i Ministarstvo sporta, koje je po prvi puta bilo pokrovitelj, U organizacijskom smislu veseli što smo ove godine ponovo vratili koncert u završnoj večeri, sinoć su svirali Snakebite i Flashback i budući da su se ljudi dobro zabavljali, ocjenjujem da je to bio pun pogodak. Sada malo odmora, a onda već krećemo s pripremama za jubilarni 15. streetball koji ćemo pokušati organizirati što je spektakularnije moguće.”

U profesionalnom dijelu turnira nastupilo je 8 ekipa iz Splita, Zadra, Nove Gradiške, Zagreba i Sarajeva. Pobjednik u pogađanju trica je Željko Palavra iz novogradiške ekipe Corner pub, dok je u zakucavanju pobijedio Karlo Grubišić iz Požege. Najkorektnija ekipa ovogodišnjeg streetballa je Mali most, a sve utakmice turnira sudili su A1 košarkaški suci Tomislav Prpić i Zlatko Galijot.

Napomenimo da je ovogodišnji pobjednik Lipika sudionik FIBA WORLD TOUR u Madridu, koji se igra od 7. listopada, a na njemu će se 15 ekipa se boriti za dva mjesta koja vode na masters u Miami. Pobjednik dobiva i $12000 USD nagrade, a drugoplasirani 5000.

Statisti

Related Articles