Nazor: Dotukao nas je Cibonin napadački skok

Array

Zadar nije uspio iskoristiti svoje vraćanje iz minusa od 15 koševa razlike jučer u Ciboninom Tornju, a nešto više o tome rekli su trener momčadi Ante Nazor i playmaker Toni Prostran. S druge strane, izjave su ponudili trener Cibone Veljko Mršić te igrač Marko Jagodić.

Iznio je Nazor prvo svoje viđenje utakmice, odnosno razloge poraza Zadra:
Čestitam Ciboni i kolegi Mršiću na pobjedi. Utakmica se okrenula u njihovu korist možda najviše zbog napadačkog skoka. Tijekom cijele utakmice nismo ga uspjeli kontrolirati. Osim toga, slabo smo branili njihove igrače s loptom u prodoru jedan na jedan. Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili, prvenstveno vanjskim šutom u produžetku. Ovakvu vrstu utakmice je jako teško dobiti ako se na kraju ne otvori vanjski šut.

Obzirom da je Cibona pucala 35 slobodnih bacanja, a Zadar tek 16, dao je Splićanin objašnjenje takve situacije.
Jako smo se mlatili. Igrali smo kao pit bullovi pa je vjerojatno zbog toga bio takav kriterij. Onda mogu biti zadovoljan, jer to stalno tražim od igrača, a nisam uvijek dobivao. Sada mi je srce na mjestu.

Toni Prostran o utakmici je rekao sljedeće:
U prvom poluvremenu kao da smo se tražili i gubili smo sedam razlike. U trećoj četvrtini smo došli k sebi, stisli smo u obrani i počeli igrati bolje. To se u četvrtoj četvrtini pokazalo kao dobitna kombinacija. Gubili smo petnaest razlike, ali nismo se predavali i uspjeli smo uhvatiti produžetak. Nažalost, kao da smo izgubili malo snage u tom vraćanju. Promašili smo neke otvorene šuteve. Da smo ih pogodili, možda bismo pobijedili, a ovako je pobijedila Cibona i čestitam joj na tome.

Trener Cibone smatra da je njegova momčad kroz utakmicu trebala voditi i većom razlikom, a i dao je zanimljiv razlog pada kvalitete igre kod svojih igrača i posljedično Zadrovog stizanja rezultatskog minusa, te produžetka.
Bila je ovo jako teška utakmica za igrati, nakon poraza u Novom Mestu. To je na igračima ostavilo traga i nikako se nismo mogli opustiti u prvom poluvremenu. Od pete minute do kraja druge četvrtine trebalo je biti dvadeset razlike za nas. Međutim, promašili smo puno otvorenih šuteva i zicera i zato nismo riješili utakmicu već u prvom dijelu. U trećoj četvrtini smo nastavili sa solidnom obranom, koja još nije na razini na kojoj bi trebala biti u ozbiljnoj momčadi. No, početkom posljednje četvrtine smo došli do 15 razlike i onda se uvukao strah od pobjede. Jer kada momčad izgubi utakmice, kako smo ih mi izgubili u Mađarskoj i Novom Mestu, to ostavlja traumu na psihi igrača. Dobra stvar je što smo u produžetku ipak uspjeli pobijediti. Igrači su dobro odgovorili, bili su sigurniji u napadu.

Kazao je Mršić i par riječi o ulozi Andrije Žižića i odgovorio na upit o tome da li bi Žižić zaigrao da nije bilo ozljede Jagodića:
Ne znam, vidjeli bismo. U prvom poluvremenu su Hamilton i Jagodić izgledali bolje. Kako nismo imali drugu četvorku, nakon što se Zubčić ozlijedio, davali su nam više energije. Dobro je ispalo, jer je Žižić imao svježine na kraju susreta. Kad se utakmica lomila, počeli smo spuštati loptu dolje i to je ono dobro što nismo radili u Novom Mestu. Žižića treba koristiti kada je protivnička momčad u bonusu, jer šutira slobodna bacanja s visokim postotkom, ako mu se ne sude prekršaji kao inače.

Za kraj, ovako je utakmicu vidio Marko Jagodić:
Imali smo dobrih trenutaka, kada smo napravili petnaest razlike, ali i loših, kada smo im dopustili da izbore produžetak. Na kraju smo ipak pokazali da imamo karakter. Iz dobivene utakmice smo se doveli u neugodnu situaciju, ali smo ipak pobijedili. Možemo dosta naučiti iz ovoga. Ne smijemo više ovako olako ispuštati toliku prednost.

Related Articles