Nazor: Ušli smo u utakmicu nespremni

Array

Nakon poraza Zadra protiv Krke iz Novog Mesta, svoje viđenje utakmice odlučili su ponuditi treneri obiju momčadi.

Trener Krke, Aleksandar Sekulić istaknuo je kako su on i njegova momčad znali težinu gostovanja.

“Znali smo da smo došli na teško gostovanje, što znači da su ovdje gubile i bolje ekipe od nas. Dodatno, imamo problema s ozljedama.”, naznačio je odmah Sekulić.

Međutim, svjestan je kako je i sreća jednim dijelom igrala ulogu u pobjedi nad Zadrom.

“Moji igrači su bili uvjereni u pobjedu od samog početka i to se na kraju isplatilo. Moram reći da je i sreća bila na našoj strani, ali mislim da smo pobjedu zaslužili.”

Ante Nazor, trener domaćina, vidi dekoncentraciju i nedostatak borbenosti kao uzroke poraza.

“Mada je ovo kolo bilo namijenjeno gostima, što je još jedan dokaz izjednačenosti lige, mi smo došli u situaciju da možemo pobijediti utakmicu u samom finišu. Nedostajalo je koncentracije, a mi smo u ključnim trenucima imali četiri slobodna bacanja. Bez koncentracije i bez borbenosti, što je bio slučaj cijelo drugo poluvrijeme, a kad primiš 46 koševa u jednom poluvremenu, kad smo trebali najviše pritisnuti u obrani, ne možeš očekivati da pobijediš jednu ovakvu ekipu koja je jako kvalitetna.”

Blagdanska pauza, po njegovim riječima, donijela je štetu Zadru.

“Dopustili smo im da igraju na način na koji oni žele, prvenstveno lošim defanzivnim odgovorom u drugom dijelu i to je rezultiralo njihovim razigravanjem. Mogu kazati da je unutarnja linija, kao nebrojeno puta ove godine, igrala zadovoljavajuće a vanjska podbacila. Ispali smo iz ritma u ovoj pauzi i tu preuzimam odgovornost na sebe.”

“Jednostavno nas nije krasilo ono što nas je krasilo u prethodne tri pobjede u nizu te čak i četvrtoj dobroj utakmici protiv Crvene Zvezde u Beogradu. Mi smo večeras bili neprepoznatljivi i kao takvi nismo mogli pobijediti”, kaže također Nazor.

Upitan o razlozima dekoncentracije igrača, kazao je Splićanin sljedeće:

“Ovo danas sigurno nije prvi put, mi smo imali slične situacije i na početku natjecanja, prvenstveno u prvoj utakmici baš protiv ovog protivnika, kad smo bili u gostima. Odlično smo odigrali prve dvije utakmice, a treću smo podbacili. Ova pauza je bila loša za nas i jednostavno smo ušli u ovu utakmicu nespremni.”

Istaknut je i problem organizacije igre.

“Ja sam tu intervenirao dolaskom Morovića, da pokušamo poraditi na tome jer sam to i prikazao kao dosta velik problem ove ekipe. Moroviću će trebati vremena, ovo mu je prva utakmica. On je tek tu odradio dva trenažna dana. U tom smjeru radimo.”

Osim organizacije, poraditi treba i na obrambenom te trkačkom segmentu.

“Ova ekipa ne egzistira drugačije nego kroz jaki trening i maksimalni angažman u oba smjera. Mi danas nismo bili na tragu dobrih utakmica niti trkački niti obrambeno. Sad je tu glavni problem. Ali sigurno, slažem se, treba promijeniti nešto u organizaciji igre i zato sam ja inzistirao na dolasku Vedrana i vjerujem da će to biti sve bolje i bolje.”

Igru s visokim igračima Ante je istaknuo kao prednost a ne možebitni nedostatak.

“Neke smo utakmice, baš i najbolje, pobijedili a neke rezultatski i okrenuli s tri visoka igrača. Dakle, ne vidim tu neki ozbiljan problem, tim više što smo tako u većini slučajeva bolje igrali. Prisjetite se prijašnjih utakmica.”

Evidentan je u jučerašnjoj utakmici još jednom bio i problem sa šutom.

“Vanjski igrači bili su neprepoznatljivi. Međutim, to nam nije bio prvi put ove sezone. To nas prati u kontinuitetu. Kad unutarnja linija odradi svoj posao kvalitetno kao Brkić i Kaštropil večeras, činjenica je da je to uvjet da se otvori i vanjski šut, čega jednostavno nije bilo. Ante Delaš bio je neprepoznatljiv, Vrbanc također a i Bariša Krasić je podbacio.”

Još jednom ističe Nazor i problem obrane.

“Bez obzira na loš šut, problem je kad ti igrači ne odgovore defanzivno. Ramljak, koji je snažan obrambeni igrač također danas nije bio prepoznatljiv u tom pogledu. Lorbek mu je u drugom poluvremenu ubacio 12 koševa bez obzira što smo problem njegove dobre igre posebno naznačili i na njega postavili našeg najboljeg obrambenog igrača.”

Related Articles