Razmišljanja Lutza i Nazora nakon prvog dvoboja

Array

Košarkaši zagrebačke Cibone sinoć su prvoj finalnoj utakmici doigravanja za naslov prvaka Hrvatske svladali momčad Zadra rezultatom 84:68 te tako došli do prve pobjede u seriji koja se igra na tri pobjede.

U vrlo dobroj utakmici pred ispunjenom dvoranom, Vukovi su bili puno bolji protivnik od momčadi Zadra, čiju igru je obilježio katastrofalan šut koji Zadrani nisu uspjeli nadoknaditi ni s čak 20 skokova u napadu.
Evo kako su treneri obje momčadi prokomentirali sinoćnji derbi u svom premijernom nastupu na klupi u finalu doigravanja.

Danijel Lutz, trener Cibone:

”Puna dvorana nas ponijela na startu utakmice. Bili smo koncentrirani na startu što nam je olakšalo nastavak utakmice. Deficit u skoku koji smo imali nadoknadili smo srcem i obranom koja nam je otvarala dosta napadačkih mogućnosti.”

“Prvo poluvrijeme nismo završili s većom prednosti, ali u nastavku je bilo bolje. Slabiji šut Zadra je zasluga naše obrane koja mora bolje zagrađivati i imati veći posjed lopte.Ova pobjeda nas ne smije uspavati jer Zadar će u svojoj dvorani pogoditi neke šuteve koji večeras nisu ušli.”

Jedan od najzaslužnijih za sinoćnju pobjedu Vukova bio je Andrija Žižić. Lutz je za njega imao samo riječi hvale:

“Žiža je izuzetno kvalitetna osoba, bitan je u našoj svlačionici, zaslužuje sve što mu se događa. Sidro je našeg napada, skoka i obrane, izuzetno je važan uz ostale naše starije igrače i roster koji je skupio oko sebe, ne samo s brojkama. Dovoljno je iskusan da kvalitetno igra, serija je duga, Žiža tu ima još dosta za dati.”

Lutz je naglasio važnost širine u ovoj seriji te istaknuo da će u subotu vjerojatno koristiti više igrača, nakon što su u rotaciji u prvoj utakmici bila sedmorica:

“Ne možemo sa sedmoricom, ali nisam tražio dodatne minute u važnoj prvoj utakmici. Zadnji put kada smo dobili u Zadru klupa nam je dala jako puno, to očekujem ponovno.”

Ante Nazor, trener Zadra, ovako je vidio nastup svoje momčadi:

”Mi nismo imali tečnosti u igri i uz jako loš šut nismo imali šanse u ovoj utakmici. Već u početku se vidjelo da nismo pravi, i mi se sada moramo okrenuti drugoj utakmici. Cibona je imala više odmora od nas, a presudio je njihov bolji šut i individualna kvaliteta. Naše šanse u Zadru su puno veće nego u Zagrebu.”
S
asvim sigurno, Zadranima je nedostajalo i svježine:

“Možda smo malo ispražnjeni, Cibona je završila s 2-0, a mi smo imali utakmicu koja nas je iscrpila. Više bih rekao da je to bio problem nego da nam nedostaje motivacije.”

Nazor se osvrnuo i na izdanja Ante Delaša i Marka Ramljaka, igrača koji su sinoć bili ispod svoje uobičajene razine, a od kojih zadarski trener puno očekuje u nastavku serije:

“Ramljak je u maloj krizi nakon stvarno vrhunskih partija u Ligi za prvaka, posebno protiv Cedevite, Cibone i Zagreba. Sada je upao u malu krizu, ali mislim da je to pitanje trenutka i forme, nije ništa drastično. Vrbanc je u zadnjoj utakmici reagirao jako dobro na toj poziciji pa su malo podijelili minutažu”.

“Delaš je bio u nekakvoj nervozi, imao je 1/8 za tri, igrač uđe u psihološku krizu kada ga ne ide. Fizički je malo inferioran kada se odigra jaka obrana, bez realizacije igrač dobiva suženi prostor Ali ja sam zadovoljan i kako je reagirao danas u igri u kojoj nam je nedostajalo tečnosti”.

Drugi finalni dvoboj na rasporedu je u subotu u 20 sati u Zadru. Hoće li Zadrani pred prepunim Višnjikom poravnati seriju ili će Cibosi napraviti break, saznat ćemo ubrzo.

Related Articles