Srijeda, 4 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Neizvjesna utrka za finaliste Klupskog kupa Dražen Petrović

  Petnaestak dana prije kraja ove košarkaške sezone nisu završena još dva od četiri natjecanja koja se boduju za Klupski košarkaški kup Dražen Petrović. Nakon kadetskog i juniorskog Prvenstva Hrvatske u uvjerljivom vodstvu je Split s 90 bodova, Zagreb je drugi (52) ispred prošlogodišnjih finalista Cedevite (50) i Cibone (46).

  - Advertisement -

  Međutim, ako pribrojimo već sigurne bodove mlađekadetskog i seniorskog PH bodovna razlika je puno manja. Splićani su još uvijek prvi, imaju 120 bodova, ali nemaju mogućnost taj saldo povećati. Drugoplasirani Zagreb (95) ako bude mlađekadetski prvak po bodovima će se izjednačiti sa Splitom, ali će zbog boljeg seniorskog plasmana biti bolji.

  S druge strane Cedevita je trenutno druga sa sigurnih 115 bodova i prestići će Splićane ako njihovi mlađi kadeti osvoje jedno od prva tri mjesta ili seniori slave u finalnoj seriji. Iako je trenutno četvrta, Cibona je u odličnoj situaciji. Već je osigurala 101 bod, a dodatnih 25 mogu osvojiti najmlađi Cibosi koji su veliki favorit za osvajanje titule mlađekadetskog prvaka dok seniori večeras mogu osigurati finale.

  Klupski kup Dražen Petrović - poredak

  Klupski košarkaški kup Dražen Petrović vrednuje uspjehe klupskih selekcija (ml. kadeti, kadeti, juniori i seniori) na državnoj razini i najbolji dobivaju pozivnicu za finale Kupa. Pobjednik je onaj klub koji pobijedi u najmanje dvije od tri utakmice različitih selekcija. Prvi naslov je osvojila Cedevita pobijedivši Zagreb 2:1, a o pobjedniku je odlučivala seniorska utakmica. Posljednje dvije godine nije bio isti scenarij, Cedevita je slavila u seniorskoj konkurenciji, ali su Cibosi bili bolji u kadetskoj i juniorskoj.

  Kakva je atmosfera bila prošle sezone na kadetskim, juniorskim i seniorskim utakmicama u finalu Kupa pogledajte u fotogaleriji Saše Trifunovskog.

  [nggallery id=54]

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE