#234

Nikad veći broj Hrvata u NBA playoffu

NBA sezona 2017./2018. ostat će zlatnim slovima upisana u povijest hrvatske košarke. Naime, prvi će put u svojoj povijesti hrvatska košarka imati tri predstavnika u doigravanju NBA lige. To će biti Bojan Bogdanović, Dario Šarić te Ante Toni Žižić.

Bojan Bogdanović i njegovi Indiana Pacersi jedno su od ugodnijih iznenađenja ove NBA sezone. Nakon što je prošloga ljeta Indianu napustio glavni igrač i motor momčadi Paul George, svi su očekivali veliki pad u igri momčadi iz Indianapolisa. Ipak, da tako ne bude pobrinula se sjajna mlada momčad Pacersa predvođena Victorom Oladipom, a veliki udio u uspjehu imao je i naš Bojan.

Nevjerojatan talent pokazali su Philadelphia 76ersi našeg Darija Šarića. Od prošle sezone do sada prošli su transformaciju od jedne od lošijih ekipa lige do mlade momčadi prepune talenta koju svi žele izbjeći u playoffu. Uz Bena Simmonsa i Joela Embiida Dario je jedan od vođa poletnih Sixersa koji imaju i puno veće ambicije od samoga sudjelovanja u prvoj rundi doigravanja.

Treći naš predstavnik u doigravanju bit će Ante Žižić. Ante se ove sezone i nije pretjerano naigrao u momčadi Cleveland Cavaliersa, ali je situacije u kojima mu je bila pružena prilika fantastično iskorištavao. Njegovi Cavaliersi predvođeni LeBronom Jamesom pokušat će izboriti svoje četvrto finale zaredom.

NBA playoff počinje 16. travnja, a već u prvoj rundi gledat ćemo okršaj hrvatskih košarkaša. Pitanje je samo hoće li protiv Indiane Bojana Bogdanovića igrati Šarićevi Sixersi ili Žižićevi Cavaliersi, no sigurni smo da nas čekaju fantastične NBA večeri s hrvatskim igračima kao glavnim akterima.