Ragusa osvojila Olimia Cup, Majstorović najbolja, Čuklin najviše zabila

Košarkašice dubrovačke Raguse osvojile su prvo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja na Uskršnjem turniru u slovenskim toplicama Terme Olimia. Na turniru su sudjelovale još ekipe DOŠK-a iz Drniša, Rovinja, te košarkašice Šibenika koje su se natjecale u kategoriji do 13. godina.

U dvije kategorije (U13 i U15) odigralo se 26 utakmica, ekipa Cvetane Matić u starijoj kategoriji odigrala je četiri utakmice, i uknjižila isto toliko pobjeda. Iz redove Raguse došla je i najbolja košarkašica turnira Ella Majstorović, uz nju u petorci turnira bila je i Lucija Papić, dok je Ani Putica osvojila natjecanje u slobodnim bacanjima.

Druge i treće su bile košarkašice Maribora odnosno Ledite, četvrte su bile Drnišanke koji su prvi dan pobijedile mlade košarkašice Rovinja.

U mlađoj kategoriji Šibenik je u skupinskom dijelu izgubio tek od domaće ekipe iz Rogaške Slatine – Janina, te je tako zaključni dan odmjerio snage za broncu protiv mađarskog Soprona. Mađarice su na kraju bile uspješnije od cura Petra Zlatopera iz čijih redova je došla i najbolja strijelkinja u U13 kategoriji, Franka Čuklin.

Prvakinje su na kraju bile cure iz Slovenskih Konjic, a najbolja igračica Ajda Sivka.

Košarkaški turnir Olimia Cup kojeg organizira slovenska sportska agencija Preparatio je tako uspješno završila turnir za djevojčice. Drugi put u Terme Olimia, pregled turnira s video izjavama i strijelkinja možete naći na stranici turnira olimiacup.preparatio.si. Za sljedeću sezonu najavljena je kategorija U11 umjesto U17, sve koje zanima kako je izgledalo slike možete naći na Facebook stranici Olimia Cup 2018 (W) (link do fotogalerije).

Izjave trenera – Uskršnji turnir za djevojčice U13 / U15

Linkovi:

Poredak – Olimia Cup 2018 (W)

Rezultati (+ video izjave) 

Fotogalerija ženskog turnira

Organizator: Preparatio Sport (sportske pripreme, marketing, organizacija događaja)