Nova dvojica Hrvata pronašla angažman u Rumunjskoj

Array

Nakon što smo u četvrtak objavili da su Pankracije Barać i Vedran Nakić prešli u rumunjske prvoligaše, a nešto ranije i Franjo Bubalo, danas doznajemo da će im se tamo pridružiti Matija Češković i Franko Filipović.

Češkovićev (192, 31) novi klub biti će Targu Mures, nakon što nije dogovorio nastavak suradnje s Kvarnerom 2010. Tamo je prošle sezone prosječno postizao 18 poena (drugi u A1 ligi), uz 1,8 skokova i 2,9 asistencije. Ranije u karijeri Karlovčanin je nastupao za Zrinjevac, Dubravu, Koper, poljski Czarni Slupsk, Helios, Široki, Kolossos, mađarske Kaposvar i PVSK Pannon, Zrinjski, Bosnu, Alkar, Trogir, te francuskog trećeligaša Orchy.

Riječanin Filipović (203, 25) je krilni centar, a u Rumunjskoj će nastupati za Miercuea Ciuc, za koje je nešto ranije potpisao i Franjo Bubalo. Filipović je nekoć slovio za velikog talenta, ali taj svoj talent nije do kraja razvio. Mlađe kategorije prošao je u Kastvu, a seniorsku košarku igrao je u Boriku, Otoku Ugljanu, Cedeviti, Kvarneru i Škrljevu. Prošle je sezone u A2 ligi Zapad postizao 13,4 poena nastupajući za Škrljevo.

Related Articles