Četvrti poraz u nizu Cibone

Array

Cibona je upisala i četvrti poraz u nizu, u Draženovom domu ovoga je puta bolja od njih bila Krka rezultatom 76:81. Iako bez ozlijeđenog Vlade Ilijevskog i Jure Lalića, koji je napustio klub ranije ovog tjedna, Cibosi su se dobro držali cijelu utakmicu.

KK Cibona – Krka 76:81 (15:18; 35:40; 57:64)

Gosti iz Novog Mesta većinu su utakmice vodili, a prvo veće vodstvo stvorili su sredinom druge četvrtine koševima Jasmina Hukića i Alexisa Wangemenea (17:27). Zaostatak od deset koševa Cibosi vrlo brzo sustižu i već tri minute kasnije prelaze u vodstvo.

Vodstvo nije bilo dugog vijeka jer Amerikanac Malcolm Armstead sa šest vezanih koševa poništava domaću prednost, a Hukić sa linije slobodnih bacanja goste opet vraća u prednost – prednost koju ne ispuštaju do kraja utakmice.

Najbliže su se domaći igrači približili Krki tri minute prije kraja utakmice košem Ivana Siriščevića za 71:72, no Armstead opet preuzima konce u svoje ruke i sa 7 koševa u nizu rješava pitanje pobjednika.

Zaslužena pobjeda Krke. Obrana i agresivnost nije bila dovoljno dobra, pogotovo na bekovskim pozicijama. Na tome ćemo morati raditi. Bili smo prepasivni i primili previše poena na domaćem terenu“, zaključio je domaći strateg Slaven Rimac nakon utakmice.

Odlaskom Lalića, mladi Ante Žižić dobio je 35 minuta na parketu kojih je vrlo dobro iskoristio i upisao 15 koševa, 6 skokova i jednu blokadu. Osim njega, valja spomenuti i Siriščevića sa 17 te Marka Jagodića Kuridžu sa 15 koševa.

Goste je predvodio Armstead sa 24 koša, 2 asistencije i 3 ukradene lopte.

Aleksandar Džikić, trener gostujuće Krke, nakon utakmice nije bio prezadovoljan igrom svojih trupa, a usput se osvrnuo i na Cibonino odustajanje od Eurolige ove sezone.

Mogu povući paralele što se tiče situacije u kojoj je Cibona i mi. Oni imaju problema s financijama, a mi problema s bolestima i povredama. Ne treniramo pet na pet ni jedni ni drugi i to se prepoznaje! Pobijedili smo u Zagrebu i to je super, ali realno, nije igrao Ilievski. Daleko smo od kompletnog sastava. Večeras nismo igrali ni najpametnije ni kvalitetnije no nije ni Cibona. Tko god je u Ciboni donio odluku da se ne igra Euroliga, mislim da nije pogriješio. Ne postoji drugi način nego da kreneš sa svojom djecom, kakva god da jesu. Pobijedili smo, ali nemam ja Žižića. Kad sam vidio Zubca, skoro sam se uplašio njegove visine!

Related Articles