Novi težak poraz Cibone, 20. europski u nizu

Array

Crnoj poražavajućoj seriji košarkaša Cibone u europskim natjecanjima nema kraja. Ove srijede je Cibona izgubila u 4. kolu skupine G Eurokupa, na gostovanju kod Choleta 79-59.

Pobijedio je Cholet i tako samo potvrdio dominaciju protiv Cibone od prošlog tjedna kada je francuska momčad slavila i u Zagrebu. Tada je bilo 95-90.

Za Cibonu je ovo nevjerojatni dvadeseti uzastopni poraz u euronatjecanjima zaredom. U prethodne dvije sezone “vukovi” su ostvarili omjer 0-10 u Euroligi, pa 0-6 u Eurokupu. Ove sezone imaju, dakle, 0-4.

Nikakve dramatike nije bilo ove srijede u ovom ogledu, a u kojem će smjeru ići utakmica pokazala je prva četvrtina koja je završila uz 26-15 za Cholet. Kratko se Cibona vratila u igru tijekom druge dionice jer je barem održala zaostatak (38-28), no u trećoj je četvrtini uslijedio debakl. Taj dio igre je Cholet dobio sa čak 29-10, u određenim trenucima je razlika dosegla i 30 poena, a na kraju je opuštenost domaćina Cibona iskoristila za smanjenje poraza.

Sa 19 poena je najbolji strijelac kod domaćina bio Obasohan (uz sedam skokova), dok su kod Cibone bolji od ostalih bili Justin Hamilton sa 12 poena, te Hrvoje Kovačević sa 11 poena i pet ukradenih lopti.

Spartak iz Sankt Peterburga je dobio Ulm i u gostima 77-74, te ima omjer 4-0 nakon četiri utakmice.

Related Articles