Novi Zagreb ide na teško gostovanje u Rusiju

Array

Košarkašice Novog Zagreba jučer popodne letom su preko Beča i Moskve otputovale na drugu utakmicu Eurolige koju igraju protiv jednog od favorita tog prestižnog europskog natjecanja UMMC Ekaterinburga u srijedu, 31. listopada.

Ruska ekipa već devet godina, sedam zaredom, sudjeluje u Euroligi i igra veoma zapaženu ulogu. Godine 2003. bili su prvaci Europe, a u pet posljednjih stalno su osvajali treće mjesto. Ove godine imaju najviše ambicije. O kakvoj se ekipi radi najbolje potvrđuje podatak da njihove boje brane dvije zlatne olimpijke iz Londona, Amerikanke Diana Taurasi i Candace Parker, srebrena sa Olimpijskih igara u Londonu Francuskinja Sandrine Gruda te ruske olimpijske reprezentativke Olga Arteshina i Anna Petrakova koje su broncu izgubile u utakmici s Australijom. Znači, sve sami vrh svjetske ženske košarke.

Trener Novog Zagreba Vladimir Ivanković pred polazak u Rusiju nam je rekao: “Očekujem da će nas popustiti početna trema zbog Eurolige koja nas je držala u prvoj utakmici i da ćemo se predstaviti u boljem svjetlu nego s Galatasarayom. Bitno mi je da igramo bolje, da nam se igra ne raspada. Sjetite se, prije dvije godine su nas razvaljivali Sony Athinaikos i Chevakata s tridesetak koševa razlike, a sad ipak igramo protiv najboljih klubova u svijetu, a to Galatasaray i Ekaterinburg sigurno jesu. Rezultat nije toliko bitan, koliko je naša dobra prezentacija u ovom trenutku.

Na put u Rusiju Ivanković vodi deset igračica: Vandersloot, Čačić, Mandir, Jurić, Vrdoljak, Prčić, Mazić, Pavetić, Bedalov i Williams.

Utakmica će se moći pogledati na Sportskoj televiziji u srijedu u 14 sati po našem vremenu.

Related Articles