Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Novo ulaganje u tursku košarku

  Nastavlja se ulaganje u turske košarkaške klubove. Uz Anadolu Efes, Fenerbahče Ulker, Besiktaš i Galatasaray, Istanbul će dobiti i svoj peti klub koji će ga predstavljati u turskoj prvoj ligi.

  Treća najbogatija privatna kompanija u Turskoj, “Dogus grupa”, odlučila je otkupiti prava za nastup u prvoj ligi od kluba Olin Edirnea te ga preseliti u Istanbul.

  U planu je formiranje potpuno nove momčadi, za koju će, u ulozi sportskog direktora, biti zadužena turska zvijezda Ibrahim Kutluay.

  Planirani proračun od 20 milijuna eura bit će namijenjen za dovođenje nekoliko turskih reprezentativaca među kojima su: Serhat Cetin, Omer Onan, Kaja Peker i Oguz Savas te nekoliko stranih provjerenih igrača. Novi trener bi trebao biti Orhun Ene, sadašnji trener Banvita, momčadi koja će igrati finale ovogodišnjeg prvenstva Turske.

  Olin je ovu sezonu završio tek na 14. mjestu s omjerom pobjeda i poraza 8:22. No s novim sponzorom i selidbom u Istanbul, postat će, sasvim sigurno, kandidat za visoki plasman i turskoj ligi.

  zadnje objave