Novo priznanje za Darija Šarića!

Array

Dva dana uoči početka završnog turnira u Beogradu, proglašeni su igrači koji čine najbolju petorku regionalne ABA lige u sezoni 2013./2014. Birali su se najbolji na svakoj poziciji, a u glasovanju su sudjelovali navijači i treneri svih momčadi lige.

Tako je igrač Cibone Dario Šarić, s 31.9% glasova navijača i čak 57% glasova trenera, proglašen za najboljeg igrača lige na poziciji krila. Novo je to veliko priznanje za našeg najtalentiranijeg košarkaša u njegovoj kratkoj seniorskoj karijeri, nakon što je nedavno, s prosjekom od 16.3 koša, 9.5 skokova, 3 asistencije and 1.4 ukradene lopte po utakmici, postao najbolji igrač ABA lige i bio proglašen najboljim mladim igračem Europe.

Nakon mnogo promjena u Ciboni tijekom sezone, 20-godišnji Šarić postao je istinski vođa Cibone na terenu i izvan njega te je odveo svoju momčad do završnog turnira u Beogradu, stoji u objašnjenju ovog proglašenja. Spomenimo još da je naš reprezentativac pobijedio ispred igrača Partizana Tarencea Kinseya i Crvene Zvezde Marka Simonovića.

Preostali članovi idealne petorke ABA lige igrači su srpskih predstavnika na Final Fouru. Poziciju razigravača popunjava igrač Crvene Zvezde DeMarcus Nelson. Najviše glasova na bekovskim pozicijama (40% navijača i 43.8% trenera) zaslužio je talentirani član Partizana Bogdan Bogdanović, dok centarsku liniju čine Joffrey Lauvergne (Partizan) i Boban Marjanović (Crvena Zvezda).

Related Articles