Petak, 30 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Oboren rekord u posjećenosti utakmice jednog europskog natjecanja

  24 323 navijača novi je rekord gledatelja jednog susreta Eurokupa. Taj rekord je oboren sinoć, odnosno u utakmici između Crvene Zvezde i  ukrajinskog Budivelnika u okviru četvrtfinala Eurokupa. Rekord su postavili Delije napunivši Kombank arenu u Beogradu.

  - Advertisement -

  Inače, sinoć je oboren rekord iz iste dvorane, odnosno susreta između Partizana i Panathinaikosa kada je 5. ožujka 2009. godine utakmicu gledalo 22 567 gledatelja. Iako je službeni kapacitet dvorane 22 500 ljudi, ipak je prema službenom mjerenju taj podatak priopćen na službenom Twitter profilu Eurokupa.

  Prijašnji rekord Eurokupa je star 10 godina. Točnije, stari rekord držali su navijači Estudiantesa kada je utakmicu između Estudiantesa i Real Madrida, također u ožujku, 2004. godine gledalo 14 800 gledatelja.

  Iako su neki pisali da se radi o najvećoj posjećenosti ikada zabilježenoj u europskim natjecanjima, ta je konstatacija danas demantirana. Naime, službena web stranica Eurokupa stavila je vijest kako se je najveća posjećenost ikada zabilježena u Europi dogodila 1966. godine u finalu Kupa pobjednika kupova. Utakmica se odigrala na vanjskom terenu, to jest na terenu nogometnog kluba AEK iz Atene gdje je čak 80 000 ljudi gledalo pobjedu AEK-a nad Slavijom iz Praga.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE