Repeša: Ne smijemo razočarati navijače

Array

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša najavio je pripreme izabrane momčadi za Svjetsko prvenstvo koje se odigrava ove godine u Španjolskoj, od 30. kolovoza do 14. rujna. Hrvatska će se nalaziti, napomenimo to, u skupini B, zajedno s Filipinima, Argentinom, Senegalom, Grčkom i Portorikom.

Kako kaže, ostvareno četvrto mjesto prošle godine u Sloveniji rezultiralo je visoko podignutom letvicom očekivanja te razinom na kojoj se ne smije razočarati navijače nakon što je ponovno stvorena povezanost s istima. Što se samih kandidata za reprezentaciju tiče, ističe kako je prerano za objavljivanje popisa, no kako se nada dobrom zdravstvenom stanju svih igrača tijekom završetka sezone. Jezgru reprezentacije bi trebali činiti isti oni igrači koji su ponijeli najveći teret tijekom odigranog Europskog prvenstva.

Kad je riječ o rasporedu priprema, spomenuti je važno kako su podijeljene u više segmenata i različitih perioda. 20. srpnja počinju u Svetom Martinu, da bi se nakon toga išlo u Slavonski Brod i potom u Zagreb gdje se pripreme privode kraju 28. kolovoza. Kroz navedeno razdoblje Repešina momčad odmjerit će snage i na dva turnira u Francuskoj i Španjolskoj, gdje bi protivnici trebali biti i Španjolska, Srbija, Španjolska, Litva i Grčka.

Related Articles