Četvrtak, 29 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Oproštaj Gečevskog od ABA lige

  U subotu u 19 sati MZT će ugostiti Radnički, a posjetiocima će ulaz u dvoranu Boris Trajkovski biti besplatan u čast posljednje utakmice koju će u ABA ligi odigrati Todor Gečevski (36), institucija makedonske košarke.

  - Advertisement -

  Gečevski je u ABA ligi odigrao sedam sezona (pet za Zadar i dvije za MZT) u kojima je postao najbolji strijelac, skakač i najkorisniji igrač u povijesti natjecanja te drugi u ukupnom poretku po broju blokada. U karijeri je, osim za MZT, igrao još i za Tikveš, Nikol Fert, Avellino, Hagen, Rabotnički, PAOK, a najdublji trag ostavio je u Zadru gdje se i danas s nostalgijom prisjećaju šampionskih vremena dok je u Jazinama carevao zlatni repić.

  Za reprezentaciju Makedonije odigrao je četiri europska prvenstva (1999., 2009., 2011. I 2013.), a najdojmljivije bilo u Litvi 2011. kad je, usprkos ozljedama na oba gležnja, vodio svoju momčad do velikih pobjeda nad Hrvatskom i Makedoncima posebno omraženom susjednom Grčkom. U utakmici s Gruzijom pao je na parket i slomio kost u šaci, no svejedno je htio zaigrati s gipsom u četvrtfinalu protiv domaćina inspiriravši suigrače za veliku pobjedu.

  Potom se bio oprostio od reprezentacije, ali su ga suigrači čitavo prošlo ljeto nagovarali da se predomisli te naposljetku i uspjeli, stoga se u zadnji čas s navršenih 36 godina priključio momčadi i u velikoj minutaži lavovski odigrao Eurobasket u Sloveniji.

  U karijeri je osvojio četiri prvenstva Makedonije, dva prvenstva Hrvatske, četiri kupa Makedonije i tri kupa Hrvatske. Proglašen je najboljim centrom Eurokupa u sezoni 2008./2009.

  Ostala mu je još samo jedna utakmica u Jadranskoj ligi i prvenstvo Makedonije, sljedeće sezone nažalost više nećemo imati čast gledati ovog velikana, osim ako se ne predomisli zbog velike ljubavi koju gaji prema košarci, ne bi mu bio prvi put.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE