Očekivanja ženskih prvoligaša uoči nove sezone

Array

Ovog vikenda će u sportskim dvoranama u Omišu, na Višnjiku u Zadru, Balinovcu u Gospiću, Arapoviću, Trnskom i na Pešćenici u Zagrebu započeti nova košarkaška sezona u kojoj će najbolje hrvatske košarkašice startati u borbi za košarkaški primat u sezoni 2012./2013.

Mnogi među glavne favorite ubrajaju znatno pojačani i s neskrivenim ambicijama Ivankovićev Novi Zagreb, zatim do sada neprikosnovene ali u ovoj sezoni oslabljene Vile Velebita iz Gospića na čelu s trenerom olimpijske reprezentacije Hrvatske Stipom Bralićem i uvijek opasne šibenske cure s Baldekina predvođene njihovim strategom Edijem Dželalijom. A što kažu neki od aktera? Što oni očekuju od nove sezone? Kako je oni vide i koji su njihovi ciljevi i njihove želje?

Marija Mazija, trenerica Zadra: “Očekujem tešku borbu za opstanak. Po informacijama koje imam svi klubovi su se relativno dobro pojačali te stoga mislim da će liga biti zanimljiva i ujednačena. Mi smo s obzirom na naše skromne financijske mogućnosti pokušali složiti ekipu koja će izboriti opstanak. Bez neke iskusne igračice koja bi ovoj mladoj ekipi davala kompaktnost i sigurnost mislim da više ne možemo ni očekivati. Ne preostaje nam ništa drugo nego da svojim radom i maksuimalnim zalaganjem i ostvarimo taj cilj.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Naša primarna želja s kojom Trešnjevka i ulazi u prvoligašku sezonu jest da opstanemo u A1 ženskoj ligi i da slijedeće sezone nastavimo s prvoligaškim kontinuitetom. Sve iznad toga bilo bi s naše strane pretjerano iako nam se stjecajem raznih okolnosti dogodilo da nam je planirani roster igračica znatno bolji od onog kojeg smo planirali imati.”

Stipe Bralić, trener Gospića CO: “Očekujemo da ćemo biti u vrhu i boriti se za osvajanje kupa i prvenstva. Tu su neke ekipe pokazale dosta visoke ambicije, prije svih Novi Zagreb, koji je preuzeo mjesto Gospića u Euroligi. Dosta su kvalitetnih igračica kupili, međutim to ništa ne mora značiti jer trofeji će se dijeliti u četvrtom mjesecu i pitanje je tko će kako izgledati i u kakvoj će formi biti tada. Očekujem da ćemo se poslije Nove godine vjerojatno pojačati još jednom igračicom i napadati pehare.”

Zdravko Kitin, trener PGM Ragusa: “Očekujem dalju stabilizaciju i rast kluba i u organizacijskom i u rezultatskom smislu. Cilj nam je ići prema onim vremenima kada smo u A1 ligi bili treći-četvrti. Prvak će se tražiti između Novog Zagreba, Gospića i Jollya, ostali svi su na istim startnim pozicijama, a siguran sam da iz lige neće ispasti klubovi koji su u nju ušli ove godine.”

Vladimir Ivanković, trener Novog Zagreba: “Naš osnovni cilj ove sezone je nastup u Euroligi i plasman u drugi krug, kao i osvajanje prvenstva i kupa Hrvatske što bi nam omogućili novu sezonu igranja u Euroligi.”

Ivan Đukić, trener Rockwool Pule: “Cilj nam je da se ove sezone plasiramo negdje oko sredine prvoligaške ljestvice. Osim toga imamo i želje da u Kupu Ružice Meglaj Rimac odemo dalje nego što smo to uspjeli prošle godine.”

Edi Dželalija, trener Jolly JBS: “Nemamo nerealnih ambicija, naš cilj je biti među četiri najbolje ekipe, plasirati se u play off i prioritetno razvijati naše mlade igračice. Ukoliko tijekom lige osjetimo da nešto više možemo uraditi, sigurno ćemo i uraditi.”

Boran Grgin, trener Splita: “Našim ulaskom u A1 ligu, umjesto Croatie koja je od nje odustala,kao jedini logičan cilj nameće se izbjegavanje tog zadnjeg mjesta i ostanak u A1 ligi mada su nam neke utakmice pokazale da uz maksimalno ozbiljan rad možemo konkurirati i za koje mjesto više. Što se tiče favorita A1 Lige mislim da su oni svima poznati. To su u prvom redu Gospić i Novi Zagreb, a odmah iza njih Jolly i Medveščak, čije mlade igračice jedva čekaju uzeti skalp nekome od velikih.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Očekujem daljnji napredak naše mlade ekipe, a glavnog favorit za naslov vidim u Novom Zagrebu, mada se ne smije otpisivati i dalje jaki Gospić te Jolly JBS. Te ekipe mogu u svakom momentu dovesti jednu ili dvije kvalitetne igračice, što je velika prednost u odnosu na ostatak lige. A možda se i mi pojačamo u tijeku sezone uz napomenu da mi ne odustajemo od naše proklamirane politike oslonca na naše mlade i perspektivne igračice.”

Katarina Mrčela, igračica Pletera: “Lani smo napravile odličan posao, nešto slično želimo ponoviti i ove sezone. Otišle su nam Iriškić i Mikić, a došle su nam Nikolina Nikolić i Glorija Sikirić. Vjerujem da će nam dosta pomoći, a od iskusnijih uz mene tu je još Iva Serdar. Očekujem da ove sezone iskoče u prvi plan mlade Mašić i Tomić. Uglavnom Pleter na čelu s trenerom Šućurovićem dobro radi i od nas se i ove sezone mogu očekivati dobre stvari.”

Marta Perlić, igračica Studenca-Omiš: “Što se mene tiče osobno, želim se igrama odužiti ljudima i Studencu čija su mi vrata uvijek bila otvorena. Što se pak tiče ekipe, bilo je dolazaka i odlazaka. Najvažnije je da se radi ozbiljno, atmosfera je poticajna i sigurna sam da će u takvim okolnostima doći i rezultati.”

Tina Periša, trenerica Agrama-ZG: “Mi smo se pojačali s nekoliko igračica. Došle su nam Iva Mežnarić iz Novog Zagreba, Dana Šarić iz Medveščaka, zatim Mia Mlinar i uz našu iskusnu Branku Vukičević pokušat ćemo ostvariti cilj a on je opstanak u najboljem društvu hrvatskih košarkašica. Znači, opstanak u A1 ligi naš je glavni cilj.”

Related Articles