Vrsaljko, Kalaica i Egerić nastavljaju karijeru na Kosovu

Array

Prema pisanju kosovskih medija Denis Vrsaljko i Sandro Kalaica novi su članovi Vllaznimija iz Đakovice, a Željko Egerić će igrati za Trepču iz Mitrovice.

Denis Vrsaljko, 212 centimetara visok i 30 godina star igrač na poziciji centra karijeru je počeo u rodnome Zadru za kojeg je igrao dvije sezone, kasnije je nastupao u Zrinjevcu, poljskim klubovima Lubiun i Prokomu s kojim je igrao i u Uleb Cupu, a od 2004 do 2008 s Zagrebom A1 i ABA ligu. Nakon toga branio je boje mađarskog Falco KC, Zrinjskog iz Mostara, Pet Bunara iz Zadra, a prošle sezone je u dresu Jolly-a iz Šibenika imao prosječnih 7,6 poena  i 5,4 skoka po utakmici.

Sandro Kalaica je rođen 2. ožujka 1991. godine u Vinkovcima, igra na poziciji beka i visok je 194 centimetra. U svojoj karijeri igrao je za kadete Cibone, s juniorima Vinkovaca je dvije sezone zaredom igrao poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske, a prije tri godine ozljeda ga je spriječila da se ozbiljnije okuša u A1 ligi. Prošle sezone je u dresu Vinkovaca imao prosjek od 11,5 poena po utakmici.

Pored naša dva igrača u Vllaznimiju je i Uroš Vasiljević,  igrač iz Makedonije. Pošto su po propisima lige dopuštena samo dva stranca, trener Syla će morati odabrati koja dvojica će igrati ligu, a za prekobrojnog ostaje opcija angažmana za doigravanje.

Željko Egerić, 206 centimetara visoko krilo, u pripremnom razdoblju nije se uspio nametnuti treneru Helbichu u Osječkom sokolu te će priliku za afirmaciju pokušati naći u prvaku Kosova Trepči iz Mitrovice. Splićanin Egerić je sa sveučilišta u SAD 2008. došao u Trogir, nakon toga je igrao i u Solinu, a bio je aktivni sudionik PROam lige.

Trepča je u novu sezonu krenula s dvije pobjede dok Vllaznimi ima polovičan učinak.

Related Articles