Subota, 23 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Odlična Emilija Podrug u Francuskoj

  Francuska ženska prva liga stigla je do šestog kola koje se igra u subotu i nedjelju, 27.  i 28. listopada. Interesantna nam je izrazloga što tri hrvatske košarkašice s različitim uspjehom  nastupaju za  tri francuska prvoligaša. Emilija Podrug (na slici – broj 15) za Lyon, Ana Lelas za Lattes Montpellie i Iva Ciglar za novog prvoligaša Perpignan.

  - Advertisement -

  Nakon pet odigranih kola u francuskomprvenstvu  vodi bez ijednog poraza klub Ane Lelas, Perpignan Ive Ciglar je na šestom mjestu, a Lyon Emilije Podrug na sedmom. U životnoj formi igra Emilija Podrug koja prosječno po utakmici daje 16,8 koševa i pravi 5,2 skoka. Uz Mistie Mc Roy Mims  glavna je igračica Lyona.

  Klub Ive Ciglar novi je prvoligaš i njegov plasman na šestu poziciju je uspjeh. Iva prosječno igra 24, 12 minuta, ima3,3 koša po utakmici i još je u fazi privikavanja na novu sredinu. Posebno je uspješna asistentica i od nje se očekuju još bolja izdanja. Ana Lelas u Montpellieu prosječno daje 8,1 koš po utakmici i jedna je od važnih igračica francuskih prvakinja.

  U šestom kolu Lelas će s Montpellieom u goste kod Charlevillea- Mezieresa, a Lyon će biti domaćin Bourgesu. Iva Ciglar s Perpignanom odlazi u goste kod Aix-en-Provencea.

  U Drugoj ženskoj francuskoj ligi (LF2) za klub Limoges igra Iva Grbas. U zadnjoj utakmici u gostima kod Nice, koju je Limoges izgubio 48:93, Grbas je za 27 minuta provedenih na parketu  dala 13 koševa.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE