Održana press konferencija u Jazinama uoči ABA Liga Super Cupa

Na pressici su prisustovali trener Danijel Jusup i Arijan Lakić.

U subotu 16. rujna s početkom od 11 sati održana je konferencija za medije u dvorani Jazine. Tema pressice bila je ovogodišnji nastup KK Zadra u sklopu ABA liga Super Cupa koji se od 18.-20. rujna održava u Podgorici. Na pressici su bili prisutni trener Danijel Jusup te igrač Arijan Lakić.

Iz kuta viđenja trenera Jusupa dalo se zaključiti da ekipa dobro trenira, ali da je potrebno još dorade u samoj igri i da se ekipa mora još uigrati bez obzira što je zadržana okosnica prošlosezonske šampionske momčadi. Bilo je sitnih ozljeda kod pojedinih igrača, vjerojatno zadobivenih u loše održavanim Jazinama u sklopu Memorijalnog turnira Tomislav Knežević. Utakmica sa Budućnosti trebala bi prikazati realno stanje ove momčadi te su pratili njihove nastupe na Memorijalnom turniru “Mirza Delibašić”. Također se može očekivati minutaža mladih igrača, Krševana Klarice te Antonija Sikirića zbog kojih je kako Jusup tvrdi skraćena rotacija za jednog igrača kako bi se već spomenuti mogli jasnije razvijati te više konkurirati za dobivenu minutažu.

Lakić vjeruje da bi ekipa trebala biti spremna za okršaj s domaćinima te dati 100% svojih mogućnosti pa što rezultat donese, jer ruku na srce ovo će biti prvi pravi test za Jusupove momke uz svo poštovanje svim protivnicima s kojima su igrali u pripremnom periodu. Također smatra da bi svi trebali prikazati određen iskorak u igri nakon prošle sezone i nastupa u doigravanju AdmiralBet ABA Lige.

Osvrnuo se Jusup i na upit novinara o načinu igre koji bi Zadar trebao gajiti od ove sezone kazavši da će biti primoran mijenjati koncepciju igre s obzirom na neke odlaske, a tome smo mogli svjedočiti već na polovini prošle sezone odlaskom Antonija Jordana. Krasila ih je igra u kontri i pregršt akcija za tri poena, ali dolaskom Lovre Mazalina situacija se mijenja.

Osim Zadrana na ovom turniru će nastupiti KK Budućnost VOLI, KK Cedevita Olimpija, FMP, KK Mega MIS, KK Partizan, Studentski centar te Igokea kojoj je ustupljeno mjesto zbog neodazivanja Crvene zvezde. Zadar nastupa s početkom od 18 sati.

 

Related Articles