Oglasili se navijači Cibone: “Zašto nam je onemogućeno postati članovima kluba?”

Korona i odrađena samoizolacija iza su košarkaša Cibone, stoga su momci Ivana Velića primorani “nadoknaditi” izgubljene dane uoči prvog kola HT Premijer lige, u kojem će Vukovi u subotu s početkom u 18 sati ugostiti zagorskog predstavnika u najvišem razredu hrvatske košarke, KK Zabok.

Klub je početkom tjedna obavijestio javnost kako se do daljnjega odgađa prodaja godišnjih ulaznica za navijače, ali i članskih iskaznica.

Upravo ovo potonje, natjeralo je navijače i simpatizere aktualnog prvaka Hrvatske okupljenih oko inicijative Mi smo Cibona da se oglase putem svojih društvenih mreža. Navijači napominju da razumiju odgodu prodaje godišnjih ulaznica, ali se i pitaju: kakve veze ima pandemija koronavirusa s prodajom članskih iskaznica? Drugim riječima, ovdje se uskraćuje pravo svakom navijaču da bude član kluba koji mu je pri srcu.

Doista, godišnje ulaznice i prisustvo na utakmicama su jedna, a članstvo navijača u klubu sasvim druga stvar. Ako malo dublje zagrebemo, nevjerojatnim nam se čini da na službenoj stranici KK Cibone pod “rubrikom ulaznice” i dalje stoji obavijest o prodaji godišnjih ulaznica i članskih iskaznica za minulu sezonu. Dakle, marketing kluba kasni čitavu godinu s ažuriranjem novosti.

Ako je ovogodišnje slaganje rostera KK Cibone s razlogom naišlo na odobrenje navijača te mnogi od njih žale što novu momčad neće moći (bar privremeno) gledati uživo, marketing i komunikacija s navijačima nekadašnjeg dvostrukog prvaka Europe zaista bi trebala biti na puno ozbiljnijem nivou.