Zadarsku momčad razigravat će Gary Ervin

Array

Čini se kako je KK  Zadar u svom naumu slaganja momčadi dostojne igranja regionalne lige na pragu potpisa ugovora s američkim razigravačem Garyjem Ervinom. S ovim 29-godišnjakom je sve dogovoreno, no čeka se samo da stvar postane i službena, da bi mogli govoriti o njemu kao novom igraču kluba.

Ovaj rođeni Njujorčanin visok je 183 centimetra, a svoje sveučilišne dane proveo je na Mississippiju i Arkansasu, te 2008. seli u NBA razvojnu ligu, nakon čega redom nastupa za kanadski Halifax, australske Wollongong Hawkse (gdje ostvaruje prosjeke od 20,1 poena i 4,5 asistencija, te osvaja nagradu za MVP-a lige), venecuelanski Trotamundos de Carabobo, te prošle sezone i ukrajinski BC Kyiv (14 poena, 4,3 asistencije i 3,8 skokova za 32 minute u prosjeku).

Za novog zadarskog organizatora igre, kojeg u Krešinoj dvorani možemo očekivati 20. kolovoza, baš kao i drugo američko pojačanje Romea Travisa, očekuje se kako će biti igrač koji donosi prevagu i čini cijelu momčad boljom, a iako u početku nije bio prva opcija trenera i sportskog direktora kluba, ipak je on taj koji će organizirati igru Zadra na terenu u novoj sezoni.

Što se ostalih igrača tiče, izvjesno je kako će Franko Kaštropil i Bariša Krasić ipak nositi plavo-bijeli dres sljedeće sezone, te bi tim novinama u momčadi ona bila kompletirana i spremna za nove izazove koje donosi igranje u ABA ligi.

Related Articles