OI (Ž): Oproštaj Hrvatica od Londona?

Array

Sutra će ženske košarkaške reprezentacije odigrati i posljednje utakmice po skupinama na Olimpijskim igrama u Londonu. Hrvatska će svoj vjerojatno posljednji susret na Igrama odigrati protiv reprezentacije Turske. Hrvatska još ima šanse za proći u četvrtfinale, ali za to je potrebno da Češka izgubi od Angole, što ipak nije pretjerano realna opcija. Od ostalih susreta najzanimljivija će utakmica biti između Francuske i Rusije u grupi B.

Skupina A

Angola – Češka 12.15

Utakmica u kojoj je pobjednik već sad poznat. Čehinje s ovom pobjedom osiguravaju četvrtfinale i samo bi čudo trebalo ih zaustaviti u njihovom naumu. Kod Angole na dosadašnjem dijelu turnira je najbolja bila Guadalupe. Mi se naravno nadamo da bi Angola mogla iznenaditi, kako bi Hrvatska imala šanse za prolazak u četvrtfinale, no šanse za to su gotovo ravne nuli.

Hrvatska – Turska 17.45

U posljednjem susretu reprezentacije Hrvatske u skupini A naše cure igraju protiv Turske. Europske viceprvakinje iz prošle sezone su favoritkinje. Treba reći da su se prije početka Olimpijskih igara ove dvije ekipe sastale na pripremnom turniru u Turskoj gdje su domaće cure slavile rezultatom 78:64. U tom su susretu Hrvatice pokazale da se mogu nositi s Turkinjama. Iva Ciglar je pred utakmicu izjavila: “Idemo na pobjedu, to je sigurno. Dok još ima kakve takve nade borit ćemo se.”

Nakon prve pobjede u povijest na Olimpijskim igrama koju su naše cure ostvarile protiv Angole u prošlom kolu zamolili smo Anđu Jelavić da nam kratko iznese svoje dojmove o utakmici.

“Povijesna utakmica za nas, prva pobjeda na OI. Jako sam sretna i ponosna na sve nas, bilo je teško dignuti se mentalno nakon poraza koji su prethodili utakmici s Angolom. Dvorana puna, navija se tijekom cijele utakmice! I ovacije poslije pobjede, nema boljeg osjećaja od toga. Stvarno predivan osjećaj,” kratko je Anđa rekla za naš portal.

SAD – Kina 21.00

Još jedna utakmica u kojoj bi Amerikanke trebale lagano slaviti. Kineskinje su u prošlom kolu visoko poražene od ekipe Turske i upitno je u kakvom će raspoloženju dočekati ovaj susret. Kod Amerikanki se budi Diana Taurasi i to će biti veliko pojačanje za njih. Kod Kineskinja najbolja na dosadašnjem dijelu turnira je Nan Chen.

Skupina B

Francuska – Rusija 10.00

Derbi skupine A u kojem bi Rusija ako pobijedi mogla izbiti na prvo mjesto. Do sada su Francuskinje bez poraza a Ruskinje i Australke imaju po jedan poraz. Lako je moguć trokut i na kraju bi koš razlika mogla imati veliki utjecaj. No ako Francuskinje pobjede onda one suvereno osvajaju prvo mjesto i u četvrtfinalu idu na četvrtu ekipu iz druge skupine. No termin utakmice nije baš popularan i zbog toga bi i jedna i druga ekipa mogle imati blagih problema.

Kanada – Australija 15.30

Utakmica u kojoj Australke moraju pobijediti ako žele izbiti na prvo mjesto u skupini B, ali za to im se mora poklopiti rezultat utakmice Francuska – Rusija. Australe su veliki favoriti u ovom susretu i trebale bi to lagano pobijediti. Kanađanke će igrati rasterećeno jer su već osigurale četvrtfinale i zbog toga bi mogle biti opasne suparnice Australkama.

Velika Britanija – Brazil 23.15

U zadnjem susretu grupne faze Olimpijskog turnira sastaju se domaćin Igara i Brazil te bi trebala biti jako neizvjesna utakmica. Britanke se lagano dižu u formi što su i dokazale u prošlom kolu izgubivši od Francuske tek nakon produžetaka dok Brazilke cijeli turnir igraju dosta loše. Na cijelom dosadašnjem turniru Britanke vuku Leedham i Stafford dok je kod Brazila najbolja Souza.

Related Articles