Osječki sokol pronašao veliko pojačanje – došao Bruno Šundov

Array

Hrvatski prvoligaš iz Slavonije, KK Osječki sokol danas je službeno obavijestio o potpisivanju ugovora s centrom koji im je nedostajao, na neodređeno vrijeme doveli su bivšeg hrvatskog reprezentativca i NBA igrača Brunu Šundova.

Šundov se s 32 godine na leđima nalazi u završnim godinama svoje bogate košarkaške karijere, u koju su upisani hrvatski (Cibona, Split) i brojni europski klubovi (Grupo Begar Leon, Menorca Basquet, Etosa Alicante, Valencia, Donetsk, ASK-Riga…) te NBA momčadi (Dallas, Indiana, Boson, Cleveland, New York).

O razlozima dolaska u Osijek sportski direktor ekipe Zoran Helbich je rekao: “Šundov je došao na nagovor našega igrača, njegovog prijatelja Ivana Tomeljaka i igrat će za Osječki sokol dok ne nađe angažman u nekom od visokobudžetnih europskih klubova”, te još nadodao: “Odabrao je Osijek kako bi ostao u dobrom košarkaškom tonusu, jer mu je potreban, kako i sam kaže, kvalitetan rad i ritam utakmica”.

Osječka momčad duže je vrijeme bila u potrazi za kvalitetnim centrom i ovim su potezom (kratkoročno) riješili taj problem. U sezonu nisu ušli bajno, upisali su tri poraza u prva tri susreta, a nadaju se da će prekinuti taj negativan niz u subotu, 27. listopada, kada u Osijeku, u dvorani Jug 2 s početkom u 19 sati dočekuju momčad Križevaca.

Related Articles