Partizan slavio u Novom Mestu

Array

U susretu 15. kola regionalne lige Partizan je slavio u Novom Mestu rezultatom 58:66. Time su Crno-beli prekinuli niz od tri gostujuća poraza, dok je Krka upisala peti uzastopni poraz.

Partizan je odlično odigrao prvu četvrtinu gdje je već stvorio značajnu prednost. Prvih par minuta je prošlo u ispipavanju snaga. Nakon sedam minuta s četiri vezana koša Gordona i s dvije trice Milosavljevića Partizan dolazi do vodstva 4:13. Do kraja četvrtine su uspjeli održati vodstvo da bi na semaforu stajalo 9:18.

Gordon je dopunio seriju kluba iz Humske, ali je Krka uspostavila svoj ritam igre i napravila seriju od 7:0 za 16:20. Konačno je to prekinuo Gordić košem za 16:22. Lučić i Musli ponovno su donijeli dvoznamenkastu prednost 18:29. Klobučar i Vladović su vezali dvije trice i smanjenje prednosti na pet razlike pri rezultatu 24:29. Seriju od 10:0 zaključili su Vladović i Lučić za minimalni zaostatak za Partizanom na kraju prvog poluvremena 28:29.

U trećoj dionici susreta je došlo do izmjenjivanja vodstva na obje strane. Već nakon tri minute igre košem Lučića domaćini odlaze na 34:31. No koševima Milosavljevića i Gordona gosti ponovno dolaze u vodstvo pri rezultatu 34:36. Koševima Vladovića i Klobučara domaćini opet dolaze u vodstvo kako bi na kraju košem Muslija Crno-beli smanjili na koš zaostatka prije posljednje četvrtine pri rezultatu 41:40.

Klobučar sjajno otvara posljednju četvrtinu i s pet vezanih koševa Krka vodi 46:44. Partizan radi seriju od 5:0 i dolazi u vodstvo, no Klobučar tricom dovodi do izjednačenja kod rezultata 49:49. Nakon toga Partizan igra sve bolje u obrani i s par laganih koševa odlaze na 51:56. Krka se približila, a Gordonu je dosuđena nesportska pogreška, ubrzo i peta osobna, pa je morao da napusti igru samo tri minute do kraja pri rezultatu 55:56.

S pet vezanih koševa Gordića i tricom Bertansa Partizan radi seriju 8:0 te odlazi na 55:64. Pitanje pobjednika je bilo riješeno i do kraja je Krka smanjila veliku prednost Partizana za konačnih 58:66.

Kod Partizana su se istakli Milosavljević s 13 koševa i 11 skokova, Gordon je također dodao 13 koševa i sedam skokova, a Musli 10 koševa i sedam skokova. Kod domaćina se jedino istaknuo Klobučar s 20 koševa i šest skokova.

Related Articles