Planinić potpisao za Maccabi

Array

Trakavica oko transfera Darka Planinića u klub iz Tel Aviva je napokon završena. Već ranije ovaj tjedan smo pisali kako su se Široki i Maccabi dogovorili oko Planinićevog transfera, no na jučerašnjoj konferenciji smo dobili i službenu potvrdu od strane predsjednika kluba Ante Sutona kako je 211 cm visoki centar Širokog Darko Planinić novi član Maccabi Tel Aviva.

Planinić je potpisao s Maccabijem na dvije i pol godine tj. do ljeta 2015. godine. Ono što je zanimljivo, iako su u Širokom izvjesili odštetu u visini od oko 400 tisuća eura, a domaći portali tvrde da je dogovorena odšteta 300 tisuća eura, izraelski portal tvrdi da se radi o 200 tisuća dolara (150 tisuća eura). No vrlo je moguće da se radi tek o jednoj rati koju će Maccabi odmah uplatiti na račun Širokog, budući da je i sam Ante Suton više puta naglašavao kako će mogućim kupcima ponuditi opciju da se odšteta riješi na rate.

Maccabijev trener David Blatt je još jednom pokazao svoju ljubav prema hrvatskim reprezentativcima. Nakon Nikole Vujčića koji je došao s 24 godine i postao legenda kluba, Planinić ima dvije godine manje i pokreće svoju priču.

Prema svim statističkim podacima regionalne lige, Planinić se nalazi u vrhu. U prosjeku zabija 16 koševa i hvata šest lopti, prvi je strijelac lige, drugi je u borbi za MVP igrača i pretrpio je najviše pogrešaka, pa je i popravio svoj šut sa slobodnih bacanja koji iznosi visokih 85%.

Planinić će ostati u Širokom još samo kako bi odigrao današnju utakmicu s MZT Skopjem i time pomogao svom matičnom klubu da pobijedi i pomogne im zadnji put u borbi za opstanak.

Darko Planinić je na konferenciji za novinare izjavio: “Sad je najvažnije da u nedjelju pobijedimo MZT iz Skoplja. Pozivam navijače da dođu, da nas bodre jer je ovo važna utakmica za klub, ali i da kupnjom ulaznica pomognu humanitarnu akciju kluba jer je cijeli prihod s utakmice namijenjen Domu “Marija naša nada” koji skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju i za liječenje bolesne djevojčice iz Vukovara Lane Knezović. A dalje ćemo vidjeti što će biti.”

U Izraelu ozbiljno računaju na Planinića jer će Gruzijac Giorgi Shermadini otići na posudbu kako bi se oslobodilo mjesto za hrvatskog reprezentativca. Shermadini je u Maccabi došao iz Cantua, no ove sezone se nije previše naigrao.

Ako Planinić zauzme njegovo mjesto izmjenjivao bi se na centarskoj poziciji s Amerikancem Shawnom Jamesom, s tim da James može igrati i na poziciji visokog krila, što otvara prilično prostora u igri za Planinića.

Nakon odlaska Planinića, Široki se okreće vlastitim brigama. Uprava kluba je odlučila dio novca od Planinićevog transfera potrošiti na pojačanja kako bi osigurali opstanak u regionalnoj ligi. Poseban naglasak je stavljen na dovođenje organizatora jer od početka sezone na toj poziciji imaju krucijalnih problema, te dva visoka igrača.

Iz izvora bliskih klubu smo saznali kako su se Širokom nudili Jasmin Perković, Brian Chase i Chester Mason, dok je sam klub pokazao interes za Markom Carem nakon njegovog raskida ugovora s Cedevitom.

Related Articles