Petak, 18 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  „Pepsi – šut za 3“ u sklopu  SIGET OPEN 2021

  Iako je do 12. lipnja i Dana košarke u Sigetu – SIGET OPEN 2021, ostalo još skoro puna dva mjeseca i usprkos neizvjesnoj pa i neobećavajućoj  epidemiološkoj situaciji, pripreme su u punom jeku! Tako je u subotu, na zadnjem sastanku organizacijskog odbora, odlučeno da će u dijelu događanja na kojem će se igrati seniorska „3 na 3“ košarka  sudjelovati  16 ekipa, podijeljenih u 4 skupine. U sklopu tog „haklerskog“ dijela održat će se i natjecanje u šutiranju za 3 poena, a koje će pod nazivom „Pepsi – šut za 3“ biti posvećeno sigetskoj košarkaškoj, i ne samo košarkaškoj, legendi, pokojnom Bošku Božiću Pepsiju. Najuspješniji dalekometni šuter bit će nagrađen peharom i Intersport poklon karticom u iznosu od 500 kn, što će pobjedniku predati Pepsijevi sinovi, Siniša i Hrvoje Božić. 

  „Uz Pepsija sam odrastao u Sigetu, a bio mi je i dugo godina trener. Ako ga netko dobro zna, onda sam to ja – rekao nam je Tomislav Kukolja, jedan od inicijatora Dana košarke u Sigetu.  Pa tako znam da je Pepsi jako volio igrati nogomet , radijus kretanja bio mu je dva do tri metra, naravno ispred protivničkog gola (smijeh).  Ali je i tako, sidraški orijentiran, pretrčavši po haklu nekoliko desetaka metara, bio najbolji strijelac tradicionalnih nedjeljnih nogometnih haklova na školskom igralištu u Sigetu. Kad je košarka u pitanju, iako u vrijeme dok je bio igrač KK Siget  nisu izumljene  linije za šut za 3 poena, Pepsi je najčešće djelovao  na 7-8 metara od koša, povremeno bi se vratio i u fazu obrane (smijeh). Imao je jako „meku“ ruku i većinu poena postizavao je šutevima s vanjskih pozicija. To je i jedan od razloga što ćemo natjecanje u šutu za 3 poena posvetiti i nazvati po našem Pepsiju“.

  Uz 3 na 3 košarku koja će na rasporedu biti u poslijepodnevnim i večernjim satima, na SIGET OPEN 2021 nastupit će i U12 košarkaši i košarkašice, po četiri ekipe zagrebačkih klubova, koji će svoje utakmice, na rasporedu će biti prije podne, igrati na dva koša, ali se prije utakmica za konačni plasman i natjecati u Skills Challengeu.

  Na subotnjem sastanku odlučeno je i da će svi sudionici Siget Open 2021, kako sami natjecatelji, košarkaši i košarkašice, tako i suci, zapisničari, ali i mnogobrojni sponzori, biti darovani majicama s logom ovog hvalevrijednog košarkaškog događanja. Majice, naravno, neće biti jedini pokloni koji će se 12. lipnja dijeliti u Sigetu.

  Naš portal i dalje će pratiti i obavještavati vas o svim bitnim događanjima vezano za SIGET OPEN 2021.

   

  zadnje objave