Petar Babić novi je pomoćni trener Cedevite Junior

Bivši igrač Zagreba od sljedeće godine bit će novi pomoćni trener Cedevite Junior.

Petar Babić, donedavni profesionalni hrvatki košarkaš, odlučio se za trenerski posao te ide u Cedevitu Junior kod trenera Damira Mulaomerovića.

Kroz igračku karijeru igrao je na poziciji beka te ju je započeo u KK Zrinjevac. Poslije Zrinjevca odlazi u KK Zagreb s kojim 2008. godine osvaja Kup Krešimira Čosića. Nakon uspješne karijere na domaćim terenima odlazi u inozemstvo gdje će zaigrati za BC Craiovu, BC Bratislavu, BC Basel i BC Wels, da bi se na kraju karijere vratio u zagrebački Bosco gdje ju je i završio.

Ovo mu je prvi mandat u ulozi trenera u seniorskoj košarci, no u prošlosti je bio trener mlađih kategorija. S kadetima KK Bosca osvojio je Prvenstvo Hrvatske, a u U14 reprezentaciji bio je pomoćni trener.

Babić se trenutno nalazi u Nišu na Europskom prvenstvu gdje kao pomoćni trener pomaže Srđanu Subotiću u vođenju Hrvatske juniorske reprezentacije.

S ovim potpisom Cedevita Junior je kompletirala seniorski trenerski kadar te nastavila s kombinacijom mladog i iskusnog što možemo vidjeti na trenerskim pozicijama, ali i na igračkim gdje se dovode iskusni igrači, a mlade igrače se proizvodi kroz mlađe kategorije kluba.

Related Articles