Hrvatska je deseta juniorska reprezentacija Europe!

Hrvatska je osvojila 10. mjesto, a naši juniori tako će se i sljedeće ljeto natjecati u Diviziji A europske košarke.

Hrvatska juniorska reprezentacija porazom od Italije rezultatom 76-71 zaključila je svoj nastup na Europskom prvenstvu. Izabranici Srđana Subotića zauzeli su tako deseto mjesto u Europi, a unatoč svim problemima koji su nas zadesili možemo biti zadovoljni ostvarenim.

Ponovno, kao i u zadnje dvije utakmice, nije Hrvatska dobro ušla u utakmicu što Italija koristi i stvara početnu prednost od devet razlike (13-4). Bila je to prednost koju do samog kraja utakmice Italija više nije ispuštala, najbliže smo došli na minus šest u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu Italija je nastavila graditi svoju prednost koja je u nekim trenucima iznosila i 17 razlike. Bitno se osjetio izostanak Tonija Bilića koji je bio naš najbolji igrač kroz cijeli turnir. Italija je rutinski privela utakmicu kraja te tako osvojila deveto mjesto na turniru.

Kroz Europsko prvenstvo Hrvatska je u skupini poražena od Njemačke i Turske, a svladana je Poljska. U osmini finala poraženi smo od Izraela pa izabranici Srđana Subotića svoj put nastavljaju kroz razigravanje. U tom razigravanju bili smo bolji od Danske i Švedske prije nego što je došao današnji poraz.

Na kraju, zacrtani cilj uoči početka prvenstva je ostvaren, a to je ostanak u Diviziji A – najvišem rangu europske košarke.

Related Articles