Petar Perić napustio Furnir, karijeru nastavlja u Njemačkoj

Petar Perić, 24-godišnji kapetan premijerligaša iz Dubrave, napustio je klub nakon 15 godina.

Petar je u Dubravi prošao sve mlađe kategorije, a dio kluba bio je i u usponu iz Druge lige u Premijer ligu. Karijeru će nastaviti u Njemačkoj.

Na rastanku od matičnog kluba Perić je izjavio: “Drago mi je da se Dubrava, dok sam bio dio nje, ponovno vratila u najviši rang naše košarke te uspjela tamo i zadržati. Naravno da je fenomenalan osjećaj bio i doživjeti sve to kao kapetan u svome kvartu pred svojom publikom koja je uvijek bila uz ovaj klub i uz nas dečke iz kvarta kao jedna ogromna podrška. Želim se zahvaliti i svim trenerima, domarima, spremačicama i onima koji su bili dio svih ovih mojih 15-ak godina u Dubravi. Dubrava je stvarno jedan poseban kvart i klub koji nadam se nikada neće prestati živjeti i svi koji su igrali u Dubravi bilo mjesec dana ili nekoliko godina sigurno imaju raznih “drugačijih” priča i vuku razno razne uspomene kojih se rado prisjećaju i prepričavaju s osmijehom na licu.”

Perić je ove sezone odigrao sve 33 utakmice u HT Premijer ligi (4 puta u prvoj petorci) – u prosjeku je zabijao 6.1 poen uz 1.5 asistencija i 1.2 skoka. Vrhunac sezone bio je plasman u polufinale kupa gdje je bolji bio Split.

FOTO: hks-cbf.hr

Related Articles