Josip Vranković: HT Premijer liga se gotovo sigurno vraća na dvokružni sistem natjecanja

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza, Josip Vranković, je u razgovoru za emisiju Hrvatska košarka rekao kako će se od sljedeće sezone HT Premijer liga gotovo sigurno vratiti na stari sistem natjecanja u kojem će se momčadi tijekom regularne sezone sastajati dva puta, kod kuće i u gostima, a nakon toga se tablica dijeli na ligu za prvaka i ligu za ostanak. Ženska Premijer liga također ide u svoj standardni oblik kojeg čini 12 ekipa.

Pričalo se i o našim mladim igračima koji obećavaju, ali polako odlaze iz Hrvatske. Vranković je rekao kako naši klubovi jednostavno nemaju dovoljno financijske snage da pariraju klubovima iz regije. Ambicija saveza je rad na kvaliteti domaće lige kako bi vratili povjerenje igrača u to natjecanje.

Jedan od načina podizanja kvalitete domaće lige, tvrdi Vranković, je i pomaganje klubovima oko sudjelovanja u europskim natjecanjima, posebice u košarkaškoj Ligi prvaka. U slučaju da klubovi odbiju europsko natjecanje, novac koji je bio namijenjen za klub koji nastupa u Ligi prvaka podjelio bi se između klubova HT Premijer lige.

Osvrnuo se i na kvalifikacijsku utakmicu s Njemačkom, nije puno otkrio oko statusa izbornika Mršića, tek je izrazio nadu da će naši dečki bolje odigrati predstojeći Eurobasket. Na pitanje o strancu – “Niti za, niti protiv”, kaže Josip. Ukoliko se može doći do nekih igrača/stranaca koji nisu etablirani u nekom velikom natjecanju – zašto ne.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

FOTO: fiba.basketball

 

Related Articles