Petković, Vrsaljko i Butorac slobodni, Jolly traži pojačana

Odmor dug 20-tak dana brzo je završio za košarkaše Jolly Jadranske banke Šibenik i od ovog ponedjeljka klub je ponovno počeo s redovitim treninzima. Posebice se radi na vježbama snage i tehnici kako bi se mladi igrači što bolje pripremili za novu sezonu.

Ugovori nisu produženi igračima Luki Petkoviću, Denisu Vrsaljku i Dinu Butorcu dok se treninzima u lipnju nisu pridružili Josip Gulam i Tomislav Gabrić zbog obaveza u košarkaškoj reprezentaciji U19.

Poziv da ostane i dalje na klupi KK Jolly JBŠ dobio je trener Ivan Velić koji će tako i u idućoj sezoni prevoditi ovaj tim koji ima ambicije ući u ABA ligu. Velić je inače u ožujku na klupi Bankara zamijenio Hrvoja Vlašića te je napravio zapažene rezultate.

Podsjetimo, Jolly JBŠ u netom završenoj sezoni zauzeo je četvrto mjesto na ljestvici i iznenadio mnoge favorizirane klubove dobrom igrom, posebice pobjedom nad Cibonom u Draženovom domu te nad Zadrom u Višnjiku. Kruna svega bio je ulazak u play off hrvatske Lige za prvaka.

Kako nam je otkrio Davor Vidačak, sportski direktor kluba, odmora neće biti jer su ambicije velike a u suradnji s trenerom Velićem počela je i potraga za novim kadrom Bankara.

“Pozivamo sve zainteresirane igrače da nam se slobodno obrate i priključe treninzima. Treninzi će trajati do 1. srpnja i nadam se da ćemo tada imati jasniju sliku o budućim pojačanjima.”

Po riječima Vidačka u klubu se posebice osjeća nedostatak back shootera, te pozicija četvorke i petice pa će se tražiti košarkaški kadar koji će „popuniti“ ta mjesta.