Petrol Olimpija se pojačala iskusnim Lorbekom

Array

Najtrofejniji slovenski klub, Petrol Olimpija, dovela je novo pojačanje. Riječ je o djetetu kluba, 32-godišnjem Domenu Lorbeku. Iskusni Slovenac je prošlu sezonu započeo u redovima Betisa iz Seville. No, zbog problema s koljenom nastupio je u samo četiri utakmice.

198 centimetara visoki Lorbek nastupao je za Sloveniju na tri Europska prvenstva, 2007., 2009., i 2013. godine, a čak je jednom zaigrao i na Svjetskom prvenstvu, i to 2014. godine. Osim toga, 2004. osvojio je svjetsko zlato sa slovenskom U20 reprezentacijom.

Sretan sam što sam se vratio u svoj klub. Radujem se nastupima nakon jednogodišnje pauze. Imao sam veliku pauzu pa nemam neka velika očekivanja, treba ići od utakmice do utakmice. Vjerujem da ću dobro iskoristiti minute koje mi trener Okorn dozvoli. Odradio sam već par treninga s ekipom i vjerujem da ću se brzo prilagoditi na momčad.

Lorbek je u karijeri igrao u najjačim europskim ligama. Nastupao je, osim Olimpije, još za Domžale, Cajasol, Cantu, Krku, Lagun Aro, Scandone Avellino, Gaziantep i Betis.

Related Articles