Petrović: Igrači su maksimalno koncentrirani

Array

U 17 sati u nedjelju, Cedevita gostuje kod Crvene zvezde u sklopu 17. kola ABA lige. Ove dvije momčadi u Zagrebu su igrale u četvrtom kolu, a Cedevita je u napetoj završnici slavila 68:66.

Prošlog vikenda, Cedevita je neočekivano izgubila u Domu sportova od Splita te sad na tablici zaostaje dvije pobjede za Partizanom i Zvezdom koja je u izvrsnoj formi, ovaj tjedan su u Eurokupu Ulmu u gostima dali 100 koševa.

Aleksandar Petrović kratko se osvrnuo na utakmicu sa Splitom, a zatim i na nedjeljno gostovanje, u čiji je povoljni ishod pomalo skeptičan baš zbog zadnjih utakmica beogradske momčadi:

“Čini mi se da smo naučili nešto od one utakmice sa Splitom i da smo izvukli određene zaključke. Kako ja, tako i igrači. Tako da mogu reći da relativno spremni odlazimo u Beogradu.

No, hoćemo li uspjeti iznenaditi Zvezdu na njenom terenu treba ostaviti pod znakom pitanja, s obzirom da je Zvezda ovog trenutka u velikoj seriji i možda je najbolja momčad u regionalnoj ligi, s najboljim rezultatima, kombinirajući zadnjih desetak utakmica ABA lige i Eurokupa.”

Rekao je ipak i da vidi da su igrači “nabrušeni” i da bi im pobjeda u utakmici takve atmosfere bila svojevrsno iskupljenje za prošlotjedni poraz: 

“Vidim da su igrači maksimalno koncentrirani i da su fokusirani upravo na tu utakmicu jer eventualna pobjeda protiv Zvezde ponovno te vraća u nekakvu borbu za, hajmo reći, pozicije dva, tri i četiri. No, isto tako treba naglasiti još jednom da igramo protiv protivnika koji je ovog trenutka u najboljem tonusu i u najboljoj formi u regionalnoj ligi. Igrat ćemo pred rasprodanim Pionirom, ali mislim da su to idealni uvjeti da momčad pokaže da je Split bio jedna trenutačna slabost koja nam se desila, ali koju imamo snage ispraviti.”

Komentirao je i pojačanje iz gradskog rivala Cibone, Antu Mašića te Derwina Kitchena koji je došao na posudbu iz Panathinaikosa:

“Jedino što Mašić ovog trenutka isključivo odlazi na poziciju četvorke koju dijeli sa Sutonom zbog nedostatka Šuputa.  Ono što vidim ovog trenutka na treninzima i ono što sam vidio u Šibeniku, mada to nije relevantan pokazatelj u odnosu na Zvezdu, je da stvari idu bolje iz dana u dan. Kitchen je svakim danom fizički sve moćniji i trebao bi donijeti to, rekao bih, potrebno osvježenje na playmakerskoj poziciji.”

Osim njega, izjavu je dao i Marko Tomas, koji je prokomentirao sebe, svoja očekivanja te šanse Cedevite da dođe i do naslova i tako do Eurolige:

“Meni je najvažnije da mogu trenirati i da se kroz trening vratim u formu. Ja još ove godine nisam ni približno na razini koju sam očekivao kad sam dolazio u klub, ali ovo je jedna prilika da pokušam odigrati najbolje što je moguće.

Nije sve izgubljeno. Nama je najbitnije da počnemo dobro igrati, ako uhvatimo četvrtu poziciju, ne vidim razlog zašto ne bi na Final fouru mogli dobiti dvije utakmice i biti prvaci. Težim putem, ali eto, to je sport.”

Related Articles