Petrović: Nisam uspio napraviti što sam očekivao

Array

Nakon poraza od Partizana, trener Cedevite Aleksandar Petrović, neočekivano je podnio ostavku. Svoju odluku je objavio na press konferenciji, a na koju je došao kao bivši trener Cedevite te je zato mogao reći prave razloge odlaska s funkcije trenera.

“Prije tri tjedna su meni kao treneru Cedevite na kriminalan način u finalu Kupa protiv Cibone oduzete 23 lopte, a danas je ovo bilo u slovensko-srpsko-crnogorskoj režiji jer čovjek ima prijavište u Podgorici, a živi u Beogradu. Jednostavno, pošto je izgubljena mogućnost da se borim za Final Four, smatram da je bolje za klub da krene s nekim drugim jer ja nisam uspio napraviti što sam očekivao. Ja sam očekivao da ćemo legitimno biti u borbi za Final Four do samog kraja. Nismo i to je razlog zašto mislim da više nema smisla da budem na klupi Cedevite.”

Odluku je Aco donio i prije samog završetka utakmice, kad je već postalo očito da će uslijediti treći poraz u tri posljednje utakmice. Ali treći poraz na isti način, treći poraz kod kojeg je njegova momčad u posljednoj četvrtini imala veliku prednost, koja bi igračima takvog kalibra (i plaće) u barem 80% slučajeva trebala biti dovoljno, a ono barem za pobjedu.

Očito je teško zamisliti razinu frustracije koju je on prolazio kad su njegovoj momčadi u zadnjih minutu i pol igrači Partizana napravili seriju 8:0, a nakon što su 40 minuta proveli u podređenom položaju te odnijeli pobjedu s pola koša razlikei konačno, u nepovrat potopili nade da ćemo iduće sezone u Euroligi imati hrvatskog predstavnika.

Nakon Bože Maljkovića, još je jedan iskusni i trofejni trener iznenada napustio klupu trenutno najbolje stojećeg hrvatskog košarkaškog kluba. Naravno da su ljudi iz upravne strukture kluba ovime iznenađeni, a sportski direktor Matej Mamić prokomentirao je novonastalu situaciju.

“Moram priznati da me ostavka u ovom trenutku iznenadila i moramo nastaviti dalje. Jakša će voditi ekipu u daljnjim utakmicama. U ovom trenutku mi je jako teško nešto reći jer je evidentno da stvari izmiču kontroli. Moramo sjesti i vidjeti kako ćemo nastaviti dalje.”

Jakša Vulić, po drugi put je dobio nezahvalnu ulogu privremenog trenerskog rješenja.

“Prerano je donositi nekakve zaključke. Meni je to prva vijest. Trebam malo vidjeti, konzultirati se u klubu pa vidjeti što i kako dalje. Osnovni cilj bio je Final four, a ovim porazom smo za to izgubili šansu. U ova tri kola do kraja treba vidjeti ostale rezultate da eventualno uhvatimo mjesto u Eurokupu. Moramo se polako pripremiti za ono što nas čeka za sedam dana u Novom Mestu.”

Ovog puta, barem nema pred sobom kritične utakmice, kao protiv Milana u gostima u Euroligi u prvom mandatu ove sezone, situacija je već eskalirala, balon je puknuo. Trenutno je jedino što svi u klubu znaju upravo to da ništa ne znaju.

Related Articles