Petak, 30 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  PH (A): Rudeš iznenadio Cibonu, težak poraz Broda protiv Stoje

  U prvoj utakmici poluzavršnog turnira u Puli sastali su se drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Centra. Nakon neizvjesnih utakmica i 1-1 u ligi, ovaj ogled je bio još neizvjesniji. Slavio je Rudeš s pola koša prednosti do kojih je došao u posljednjoj minuti. U drugoj utakmici Stoja je pregazila Slavonski Brod.

  - Advertisement -

  [rezultat id=792]

  Cibona je imala odličan start, povela je 9:0, a tricom Luke Jelinića na isteku druge minute već su vodili 14:2. Fantastičan učinak imao je Vinkovčanin Danijel Prša u nešto malo više od tri minute. Od prvih 11 njegovih je bilo 9 koševa, no na žalost trenera Josefa Dulibića brzo je skupio tri osobne.

  Nakon njegovog izlaska, Rudešani dominiraju pod obručem i od -12  u posljednju minutu prve četvrtine ulaze s vodstvom od 21:20. Mladi Cibosi brzo vračaju prednost, ali ponajviše zahvaljujući Ivanu Tvrtku Majiću, koji je postigao 15 od 32 poena svoje ekipe, njegova momčad odlazi na na odmor odlazi s -5.

  Nastavak donosi neizvjesnu utakmicu u kojoj igrači Nenada Kukića sredinom četvrtine nakratko preuzimaju vodstvo (44:43), ali Cibosi brzo vračaju i u 34. minuti preko Lovre Buljevića odlaze na 11 prednosti. U tom trenutku teško je bilo očekivati preokret koji se dogodio. Rudešani smanjuju zaostatak i u posljednjoj minuti Tomislav Cvitković nakon dugo vremena donosi prednost Rudešu za konačnu pobjedu od 69:68.

  Majić (23p, 7sk) je imao najbolju valorizaciju u pobjedničkoj ekipi, dupli učinak je imao Emil Savić (14p, 11sk), Ivan Skorupan je sudjelovao u trijunfu s 14 poena, a Tomislav Cvitković s 10 skokova. Kod Cibose Buljević (25p, 14sk) je imao najbolje brojke, a dvoznamenkasti su još bili Jelinić (13) i Prša (12).

  [rezultat id=793]

  Težak poraz doživjeli su Brođani protiv domaćina ovog turnira. U neravnopravnoj utakmici Stoja je pobijedila s 77:53, a zabilježimo da je Slavonski Brod u drugoj četvrtini postigao samo dva poena ok je u posljenjih 10 minuta postigao puno više nego u prvih 30.

  Ovom i više nego uvjerljivom pobjedom Puležani su istaknuli kandidaturu za visoko mjesto. Znalo se i prije da Stoja ima jaku momčad jer je to ekipa kojoj je prije dvije godine pobjegla mlađekadetska završnica. Trener Vladimir Korošec ima talentiranu generaciju koju predvode reprezentativni kandidati Lovro Bulešić, Toni Perković i Leon Dubroja.

  Sutra je u 17 sati Rudeš favorit protiv Slavonskog Broda, a dva sata kasnije Cibosi imaju još jednu tešku utakmicu, protiv Splita koji je ovo kolo bio slobodan.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE