PH kadeti (B): Kvarneru druga pobjeda, Mravi lako s Šibenčanima

Array

Zagreb je protiv OKK Dražen Petrović vrlo brzo napravio +20 i riješio pitanje pobjednika ove utakmice dok je druga utakmica bila puno neizvjesnija. Radnik, domaćin turnira, je držao do kraja utakmice  protiv Kvarnera rezultatski priključak.

Sutra Zagreb (2-0) igra protiv Radnika (0-2), a Osječki sokol (1-1) protiv Dražen Petrovića. Osim Radnika, sve ostale ekipe su dva kola prije kraja još uvijek u konkurenciji za Final four PH.

Rezultati i poredak na phmladi.crosarka.com/kadeti.

[rezultat id=806]

Šibenčani su od sredine prve četvrtine pa do druge minute nastavka postigli samo dva koša i Zagreb je vrlo brzo došao do dvadesetak poena viška. Raspoloženi Ante Mikulić, David Blažev i Mateo Habazin nastavili su i u drugom poluvremenu s dobrom igrom što je dodatno povećalo razliku. U jednom trenutku su Mravi imali i +41.

Mikulić je završio utakmicu  s 31 košem, Habazin s 24 (16sk), Blažev s 15, a Matej Jelovčić s 14 (10sk).

[rezultat id=807]

Križevčani nisu uspjeli doći do prve pobjede, pred svojim navijačima bili su kratki za devet poena.

Tricom Brune Franciskovića u drugoj četvrtini Riječani su imali visokih 18 poena no momčad Igora Lukše se nije predavala i do poluvremena je zaostatak smanjen na samo četiri koša (35:39). U nastavku u par navrata Radnik se sasvim približio i puhao za vrat kadetskom prvaku Zapada. Luka Tomas (na fotografiji) u 38. minuti dovodi utakmicu u neizvjesnost (71:74), ali na žalost domaćih navijača snage za preokret nije bilo.

I ovu utakmicu Antonio Jordano (28p, 9sk) je bio najbolji u Kvarnerovoj momčadi dok je kapetan Filip Biondić (25p, 8sk) bio najučinkovitiji kod Radnika.

Related Articles