PH kadeti: Split, Rudeš, Zagreb i vjerojatno Osječki sokol na F4 PH

Array

Nakon četvrtog dana poluzavršnih turnira Prvenstva Hrvatske za kadete poznata su tri sudionika završnice koji će se boriti za nacionalnog kadetskog prvaka. Split, Rudeš i Zagreb su sigurni, a Osječki sokol je na pragu. Teško očekivati sutrašnji poraz Osječkog sokola protiv Radnika koji je bez pobjede ili pobjedu Kvarnera protiv odličnog Zagreba. Ako ipak Riječani budu slavili, zatvara se krug i zbog međusobne koš razlike oni će igrati u polufinalu.

Te prve četiri ekipe su ujedno donijele svojoj regiji dodatnog predstavnika u Prvenstvu Hrvatske za sljedeću godinu. Tako će naredne sezone Istok i Jug imati ponovno dva predstavnika dok će se sutra za momčad više boriti Zapad i Centar. Za to peto mjesto konkuriraju Cibona, Kvarner 2010 (Osječki sokol) i Stoja.

Zagreb je osigurao prvo mjesto u skupini B, Split i Rudeš (12:00) će sutra u međusobnom dvoboju odlučiti tko će na Osječane u polufinalu Prvenstva Hrvatske, Stoja i Cibona igraju u 10 sati, a Kvarner i Zagreb u 12. Pratite utakmice uživo na našem portalu.

[rezultat id=798]

Domaćin je nošen Barakerima vodio cijelu prvu četvrtinu završio u vodstvu, no od prvog ubačaja Luke Kotrulje u drugom dijelu bili su u podređenom položaju.

Mate Kalajžić (33), Kotrulja (26) i Ivan Španjić (22) su postigli skoro sve koševe za Žute, a kod Stoje Toni Perković (30) je bio najučinkovitiji.

[rezultat id=809]

Osječani su slavili protiv Šibenčana i za polufinale PH im je potrebna sutrašnja pobjeda protiv domaćina Radnika.

U zanimljivoj utakmici, s puno grešaka, Osječani su imali prednost sve do sredine treće četvrtine kada je Dražen Petrović tricom Ivana Baljkasa poveo s 52:49. Šest minuta kasnije Sokolovi vračaju prednost koju ne ispuštaju do kraja susreta.

Trojac Karlo Uljarević (28), Marin Bašić (24) i Matko Fančović (21) je pokazao najviše u pobjedničkom sastavu, a Toni Nakić (25) je predvodio poražene.

[rezultat id=808]

Zagreb je do vrha napunio mrežicu domaćina križevačkog turnira i utakmicu prije kraja momčad Tomislava Rupčića je osigurala prvo mjesto.

Matej Jelovčić je na kraju imao fantastičan učinak. Valorizacija od čak 53, 28 poena, 11 asistencija, 9 skokova i 8 ukradenih lopti.

[rezultat id=799]

Drugo poluvrijeme Cibosi su podigli tempo koje Brođani bez svog kapetana Bernarda Kozine nisu mogli pratiti.

Sutra momčad Josefa Dulibića igra protiv stoje i pobjedom bi mogli osvojiti peto mjesto koje bi donijelo Centru četvrtog predstavnika u Prvenstvu Hrvatske sljedeće sezone.

Rapored, rezultati, poredak i live score linkovi na phmladi.crosarka.com/kadeti.

 

Related Articles