Škrljevo protiv Borova tek u produžetku

Array

Izuzetno neizvjesnu i zanimljivu utakmicu priuštili su sinoć Borovo i Škrljevo za stotinjak gledatelja koliko ih se skupilo na tribinama. Nervoza, loša obrambena igra, promašena slobodna bacanja  i raspoloženi domaćin mogli su Škrljevčane koštati ranim, neplaniranim, ispadanjem iz utrke za drugo mjesto koje donosi razigravanje sa Slavonskim Brodom.

Koliko je bila ravnopravna igra najbolji pokazatelj su neizvjesna petominutna razdoblja. Na polovini prvog dijela bilo je +2 za Škrljevo, a istu prednost su imali i u 10. te 15. minuti. Na početku 3/4 je bilo izjednačeno, a na kraju su gosti imali minimalnu prednost. Tek pet minuta do kraja Škrljevo vodi s 8 poena, ali uporni domaćin i to izjednačava za produžetak.

[rezultat id=743]

Na isteku tih posljednji pet minuta činilo se da je Škrljevo prelomilo utakmicu i da će nakon puno muke ipak privesti utakmicu, bez rezultatske neizvjesnosti, kraju. Od 72:80, momčad Damira Volodera koristi loš napadački učinak gostiju i preko odličnog Darija Pušića i Danijela Katavića smanjuju, a Mihael Bekavac, najbolji u svojoj momčadi, propušta nakon pogotka iz dodatnog slobodnog bacanja smanjiti na pola koša.

Na drugoj strani Marin Modić je, kad je bilo najpotrebnije (za 2p Škrljevo 28/43) pogodio oba slobodna bacanja, ali Bekavac brzo uzvraća s tricom i Borovčani stižu na 81:82. Ponovno Modić vrača na +3, a Marko Milekić na manje od tri sekunde do kraja radi “pametan” faul nad Bekavcem koji tako nije mogao uputiti šut za tri poena. Tada se činilo da je sve gotovo jer je Pušić, koji je imao 20 skokova, u posljednjoj minuti napustio utakmicu zbog pet osobnih i gosti su imali prevagu pod košem. Bekavac drugo slobodno promašuje, nakon napadačkog skoka Katavić promašuje, a Tomislav Gošak, kad se činilo da je sve gotovo, u zraku hvata loptu i sa zvukom sirene poravnava rezultat.

Ipak, za nešto više domaćinu je u produžetku nedostajalo snage i Pušić pod koševima kojega nije uspio na pravi način zamijeniti Dušan Bogdanović. Umorno Škrljevo na kraju pobjeđuje sa 11 poena viška.

Razigravači Rudolf Jugo (20p, 11sk, 7as, 10 pret. faula, val. 37) i Bekavac (30p, 7sk, 12 pret. faula, val. 34) su predvodili svoje momčadi. Bekavac je imao odličnu podršku u Pušiću (20sk, 134p, val. 26), a Jugo u Franku Filipoviću (21p, 11sk) i Milekiću (18p, 9sk).

Borovu još preostaje domaća utakmica protiv Grafičara u kojoj će tražiti bijeg s posljednjeg mjesta. Bilo je planirano da se taj susret igra kao predigra Cedevita – Alkar, utakmica Lige za prvaka koju Vitamini igraju u Borovu naselju, ali zbog nove promjene termina to se neće dogoditi.

Pažnja Škrljeva će biti usmjerena prema derbiju u Velikoj Gorici gdje igraju Gorica i Ribola Kaštela. Kako god se završi ta utakmica, Škrljevčani će u Kaštel Sućurcu u posljednjem kolu tražiti to drugo mjesto i drugo uzastopno razigravanje za A1. A matematički postoje još opcije i za prvo mjesto.

Related Articles